3 dingen die je niet moet doen bij een datingprofiel

wat niet te doen op je datingprofielWanneer je voor het eerst gebruik maakt van een datingsite is het heel erg belangrijk om veel zorg te besteden aan het opstellen van je profiel. Je profiel is immers te vergelijken met een visitekaartje dat je afgeeft bij een eerste ontmoeting met een ander. Een eerste indruk gaat immers lang mee en daarom is het des te belangrijker dat je datingprofiel helemaal in orde is. Dikwijls hebben we wel een idee van wat we in een datingprofiel willen zetten. Daarom vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan de dingen die je beter niet in je profiel zet.

Vermijd te veel negatieve informatie

Bij het opstellen van een profiel op een datingsite is het belangrijk om eerlijk te zijn. Hoewel we eerlijkheid hoog in het vaandel dragen, is het belangrijk dat je datingprofiel aantrekkelijk blijft voor potentiële geïnteresseerden. Natuurlijk mag je de waarheid geen geweld aan doen, maar je doet er goed aan om alles op een zo positief mogelijke manier te beschrijven. Je kunt bijvoorbeeld beter vermelden dat je iemand met een maatje meer bent en van plezier houdt, dan dat je dik bent.

Zet geen lelijke profielfoto op je datingprofiel

We zijn er ons heel erg van bewust dat niet iedereen even fotogeniek is. Dat kan voor gevolg hebben dat de foto die je in eerste instantie had willen gebruiken op je datingprofiel, je niet van je beste kant laat zien. Wanneer dat het geval is, dan doe je er beter aan om een andere foto te laten nemen of door te gaan met selfies nemen totdat je een foto te pakken krijgt die tenminste weergeeft hoe je er werkelijk uitziet. Dit kan een tijdje duren, maar het is belangrijk dat je doorzet, want ook hier geldt dat de eerste indruk bij de meeste bezoekers van de site blijft hangen.

Zet geen oude foto op je datingprofiel

Nu we het toch over profielfoto’s hebben, behalve een te lelijke foto is een oude foto van 10 – 15 jaar geleden ook een veel voorkomend fenomeen op datingsites. Natuurlijk is het verleidelijk om te kiezen voor een leuke foto van een aantal jaren terug toen je er nog heel erg jeugdig en charmant uitzag. Ook al leg je de eerste contacten op een datingsite online, toch zal de dag volgen dat je iemand in het echt zal ontmoeten. Op dat moment kan je niet meer terug, en val je door de mand. Je doet er beter aan om te kiezen voor een recente foto waarop je staat zoals je nu bent. Je mag zeker niet vergeten dat iedere leeftijd zijn charmes heeft!

Klaar voor het echte werk? Neem eens een kijkje op SinglesPlace. De gratis datingsite van Nederland en België. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.