4 Tips voor een 1ste date voor mannen

3 tips voor je 1ste dateHet is gelukt, je hebt via een datingsite succes en een afspraakje is een feit. Wat nu? Wanneer je de eerste keer gaat daten, dan is dat altijd een beetje spannend. Een 1ste date is iets dat je als man best goed plant, zodat je je toekomstige partner op een zo ongedwongen mogelijke manier kunt leren kennen. Je spontaan gedragen is de boodschap. Maar, hoe pak je dat in de praktijk nu het best aan. Een 1ste date voor mannen kan voor heel wat kopbrekens en zenuwen zorgen. Daarom zetten we graag een aantal tips op een rij.

1) Blijf gewoon jezelf op de 1ste date.

Natuurlijk wil je bij een eerste date altijd je beste beentje voorzetten. De praktijk heeft al dikwijls uitgewezen dat vele mannen de neiging hebben om net een beetje te veel hun best te doen om een goede indruk te maken. Natuurlijk is dit begrijpelijk, maar het kan er toe leiden dat je niet meer natuurlijk en soms zelfs een beetje verkrampt kunt overkomen. Wanneer je gedrag door je vrouwelijke date als over the top wordt beschouwd, dan loop je de kans dat de dame in kwestie hierdoor zin krijgt om zo vlug mogelijk weg te komen, en dat is natuurlijk net niet de bedoeling.

2) Praat niet gedurig over jezelf.

Tijdens een eerste date is het soms moeilijk om een gespreksonderwerp te vinden. De meeste mannen vertellen dan maar iets over de persoon die ze het best kennen: zichzelf. Natuurlijk is daar niks mis mee, want je gesprekspartner zal natuurlijk benieuwd zijn om meer over jou te weten te komen, want anders had ze niet toegestemd in een date met jou. Zorg er tijdens de 1ste date ook voor dat je afspraakje ook het woord kan nemen. Praten is goed, maar kunnen luisteren, is minstens een even goede eigenschap.

3) Probeer goed te luisteren.

Behalve een gespreksonderwerp te vinden dat je gesprekspartner interesseert, is het even belangrijk om goed te luisteren naar wat je date te vertellen heeft. Zo kun je iemand het gevoel geven dat je waardeert wat ze als persoon te vertellen heeft, en tijdens het luisteren ook nieuwe ingangen vinden om het gesprek op een natuurlijke wijze voort te zetten.

4) Dring niet aan op seks

Uiteraard is het de bedoeling van een 1ste date dat je samen een romantische relatie gaat uitbouwen. Wanneer je geluk hebt, dan klikt het meteen al op de 1ste date. Dan hebben jullie beiden geluk en wensen we jullie veel succes in je verdere relatie. Tegelijk is het belangrijk om weten dat deze ‘klik’ niet meteen betekent dat je afspraakje op jullie eerste date al seks wil. Sommige vrouwen kunnen zich hierdoor echt overvallen voelen. Hoe hier rekening mee, en laat alles op zijn natuurlijk beloop. Wanneer jullie echt voor elkaar geboren zijn, dan volgt de rest vanzelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.