4 tips vooor het online daten

tips voor online datenHet online dating-platform is een belangrijke schakel voor het ontmoeten van andere gelijkgestemde individuen op zoek naar een leuke, casuele of serieuze relatie. Er wordt geschat dat bijna 40% van de singles een online datingsite of app gebruiken om een potentiële partner te ontmoeten. Maar veel tijd kan verspild worden door dating sites te bezoeken die nergens naartoe leiden. Hier zijn een paar dingen om te doen om succesvoller te zijn bij het online daten:

Foto’s zijn belangrijk

De foto die die je op je profiel gebruikt hebben een aanzienlijke impact op het succes dat je zult behalen. Probeer de foto te gebruiken waar je rechtstreeks in de camera kijkt en foto’s waar je een glimlach op je gezicht heb staan. Dit is een geweldige manier om te laten zien dat je zelfverzekerd, gezond en vriendelijk bent. Het is essentieel om eerlijk te zijn; gebruik daarom een up-to-date foto. Voor de gebruikers die al een tijdje op de dating sites zijn geweest, kan het helpen om je profielfoto zo vaak als mogelijk te vervangen. Het kan dan lijken alsof je een nieuwe gebruiker bent en het kan helpen om de interesse in je profiel te vergroten. Gebruik ook geen gesneden, bewerkte en onduidelijke foto’s. Dit geeft een misleidende indruk.

Laat je profiel controleren

Het kan wel lastig zijn om te vragen, maar het helpt zeker om een vriend of kennissen je profiel te laten lezen en te controleren. Het moet dan een controle zijn op de spelling, over gebruikte zinnen of clichés. Probeer je profiel zodanig te schrijven dat je de aandacht van de lezer binnen de eerste 30-40 woorden kan grijpen. Probeer lange teksten op je profiel te vermijden zodat het minder saai wordt voor de lezer; je moet immers iets over laten om over te praten in de conversaties. Het kan helpen om woorden te gebruiken die gezondheid en vitaliteit uitstralen, zoals iets over sporten: fietsen, dansen, tennis, hardlopen, yoga, enz.

Stuur berichten

Proactief zijn op de dating sites en het verzenden van het eerste bericht naar andere gebruikers is een eenvoudige manier om opgemerkt te worden. Stel een uurtje per dag beschikbaar om een aangepast en uniek bericht te versturen naar verschillende leden. Na een korte periode van schrijven van deze inleidende berichten, is er veel meer kans om een positief antwoord te krijgen in vergelijking met degenen die gewoon wachten tot iemand contact met hen opneemt. Vermijd het gebruik van copy-paste berichten en houd het eenvoudig. De eerste berichten moeten luchtig zijn en geen diepgaande informatie bevatten.

Blijf niet hangen aan 1 optie

Het is niet nodig om de interacties te beperken tot één persoon. Veel mensen gaan met meerdere gebruikers tegelijkertijd in gesprek. De eerste ontmoeting moet ook geen “big-deal” zijn. Een eerste date kan afgesproken worden nadat een aantal berichten over-en-weer verzonden zijn. Zolang er geen face-to-face-ontmoeting is, is het moeilijk om te weten of er echt iets is dat jou en de andere persoon bij elkaar brengt.

Bezoek Pepper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.