Daten als een senior? Lees deze 5 dating tips!

daten voor seniorenVoor 50 plussers kan daten soms uitdagend zijn. Behalve dat je misschien na heel lang weer begint te daten, na bijvoorbeeld een echtscheiding, is er aardig wat veranderd. Maar het allerbelangrijkste dat is komen bij kijken is het online daten. Dat kan misschien nieuw zijn voor een senior aangezien de oudere generaties dat niet hadden als tieners. Maar vergis je niet. Het zijn juist de senioren die in grote aantallen een partner vinden online. Dit komt doordat websites speciaal voor deze groep ontworpen worden en ook omdat deze websites in grote aantallen voorkomen. Maar, je wilt dan wel een goede start maken met het online daten, toch? Hier zijn enkele aandachtspunten:

1 Je profiel: Zorg er altijd voor dat je profiel er op en top uitziet.

Versier het met foto’s, vul interesses en hobbies in, vertel een stukje over jezelf en deel de leuke momenten van je leven. Hoe meer informatie op je profiel voorkomt, des te meer aandacht je zult krijgen. De kans is dan groter dat iemand naar jou smaak binnen komt vallen. Het is trouwens gebruikelijk dat websites gebruik maken van je interesses en hobbies om een geschikte match voor je te zoeken. Je bespaard daarmee een bom aan tijd. Voordelig toch? Wees daarom niet te zuinig om iets over jezelf prijs te geven op je profiel.

2 De benadering: De manier waarop je een nieuw contact benaderd is ook van essentieel belang.

Je voelt misschien de druk van je leeftijd en begint terugblikken te maken op je leven. Maar neem het rustig aan. Als je naar iemand zoekt om de rest van je leven mee door te brengen, is het juist verstandig op stapvoets ertegen aan te gaan. Het moment dat je vanaf de eerste dates al begint te praten over de toekomst met ELKAAR, dan leg je druk op je date. Een kans tot falen is dan veel groter.

3 Luchtigheid: Nu dat je weet dat je dingen rustig aan moet nemen is het ook belangrijk om te weten dat je dingen luchtig moet houden.

Wanneer je nu eenmaal een date hebt gevonden door “een matchmaker” van de websites, gebaseerd op jullie interesses, zal de kans groot zijn dat jullie veel over te praten zullen hebben. Misschien zitten jullie in hetzelfde vakgebied of geven jullie veel aandacht aan politieke ontwikkelingen. Dan zul je de neiging hebben om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. Maar laat dat alles even achterwegen. Praat over luchtigere onderwerpen.

4 Ervaringen: Ja, je zult waarschijnlijk heel wat levenservaring hebben en uiteraard ook veel geschiedenis met betrekking tot je liefdesleven.

Ook dit moet je allemaal achterwege laten. Het is een frisse start, een nieuw begin. Niemand wilt luisteren naar alle oude dramatische verhalen.

5 Respect: Alhoewel je de ervaringen achterwege moet laten kunnen we het allemaal met elkaar eens zijn dat die ervaringen hebben bijgedragen tot jouw vorming als mens.

En zo zal het waarschijnlijk ook liggen met je partner. Als je merkt dat iemand afstandelijk is of gevoelig is voor bepaalde factoren, dan dien je daar respectvol mee om te gaan. Je hoeft geen vragen te stellen, maar improviseer zodat jullie beiden kunnen genieten van deze frisse start.

Het online daten is een basis geworden voor persoonlijke dates. En als je het vanaf het begin goed aanpakt (een goed uitziende profiel en interesses en hobbies bijvoegen) dan zul je merken dat het echt iets voor jou kan zijn. Trouwens, de basis die je legt vanaf het online daten zal uiteindelijk bepalen met welke type mensen je een persoonlijke (fysieke) date kunt afspreken. Maak dus goed gebruik van!

Bezoek 50liefde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.