Dating ideeën: is dat echt nodig?

date ideeenWanneer je regelmatig op date gaat met je vriend of vriendin, kan het gebeuren dat je er na een tijdje achterkomt dat je eigenlijk altijd hetzelfde doet. In principe is daar niets mis mee, maar we kunnen ons voorstellen dat het na een tijdje mogelijk gaat vervelen. Daarom is het goed om eens te kijken naar originele datingideeën. Gaan wandelen, dansen of iets drinken: het zijn waarschijnlijk dingen die we allemaal doen op date. Soms kan het voorvallen dat ondanks het feit dat je van elkaar houdt en nog steeds verliefd bent zoals op de eerste dag dat je elkaar ontmoette, er toch sleur zit op jullie dating formule. Kortom: jullie relatie zit goed, je vindt het alleen moeilijk om nog iets origineels te doen.

Hoe krijg je originele ideeën om te daten?

Wanneer je altijd de drive voelt om te daten, maar geen ideeën hebt wat je samen zou kunnen ondernemen, dan heb je verschillende opties. Vaak vinden mensen het nodig om echt formeel te daten wanneer ze in een relatie zitten. In het begin van een relatie is dating dan ook meer de manier om met elkaar in contact te komen of om een relatie op te bouwen. Eens de relatie opgebouwd werd, is het duidelijk dat jullie bij elkaar horen. Sommige stellen vinden het leuk om te blijven uitgaan en daten met elkaar, ook al hebben ze een vaste relatie. Uiteraard hebben we het dan over daten met de eigen partner. Het is alleen maar normaal dat je na verloop van tijd in een routine vervalt. Dit kan ook positief werken. Is het daarom nodig om jezelf steeds te vernieuwen?

Jezelf vernieuwen of een dating routine?

Jezelf vernieuwen is enkel nodig wanneer je zelf het idee hebt dat je in een sleur terechtkomt. Wanneer je met je partner een bepaalde dating routine hebt opgebouwd, en je voelt jezelf daarbij erg goed, dan is het misschien niet zo erg dat je in een zogenaamde sleur zit. Wanneer je zelf een goed gevoel hebt, dan hoef je namelijk helemaal niks te veranderen. Routine of sleur zijn woorden die vaak een negatieve bijklank hebben en vaak zijn het ook anderen die deze woorden gebruiken wanneer ze het over jouw manier van daten hebben. Wanneer jij en je partner het gevoel krijgen dat je in een routine zit die prettig aanvoelt en dat het de anderen zijn die je aanporren om je datinggedrag te veranderen, dan hoef je helemaal niks te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *