Dating Tips: 3 Tips om veilig te online daten

tips voor veilig online datenIn de 21e eeuw is online daten hot! Het is de nieuwe manier om mensen te ontmoeten. Toch zit er ook een keerzijde aan het verhaal. Het internet loont zich namelijk ook heel makkelijk om mensen te lokken of voor de gek te houden.

“Homoseksuele man in elkaar geslagen door potenrammers”

“Meisje verkracht na internetdate”

Het zijn maar een aantal loze kreten die we in de afgelopen jaren helaas in de krant voorbij hebben zien komen. Gelukkig blijft het in de praktijk vaak bij iemand die niet op komt dagen maar hoe voorkom je dit soort situaties nou eigenlijk?

Reken af met fakers

Er is een hele simpele truc om af te rekenen met fakers op datingsites. Mensen die een profiel aanmaken, zichzelf voordoen als iemand anders en jou vervolgens ergens naar toe laten komen om zelf vervolgens niet op te komen dagen. Het is niet alleen uiterst teleurstellend maar ook nog eens een zeer flinke knauw aan je zelfverzekerdheid.

Er is één simpele, gouden, truc om af te rekenen met fakers. Als je merkt dat je met iemand aan het praten bent die je wel ziet zitten en het is volgens jou gevoel wederzijds dan wil je deze persoon een kleine test laten ondergaan.  Vraag je, hopelijk, toekomstige date om een foto te maken waarop deze een blaadje vast houdt met jou gebruikersnaam en de datum er op.  Uiteraard wil je daarbij goed controleren of het gezicht overeenkomt met de rest van de foto’s.

Het is natuurlijk geen garantie dat de persoon ook op komt dagen op jullie date maar het geeft je wel een indicatie over hoe serieus deze persoon is. Wordt het maken van de foto geweigerd dan heb je waarschijnlijk te maken met een faker. Schaam je niet om het profiel dan aan te geven.

The real deal?

Als de man of vrouw  in kwestie de fakertest goed heeft doorstaan vraag dan om zijn of haar telefoonnummer. Jullie willen immers op date en als je elkaar niet meteen kan vinden is het wel fijn als jullie elkaar kunnen bereiken. Heb je het nummer ontvangen geef dan aan dat je gelijk heel even wilt bellen. Je kan eerlijk aangeven dat je nieuwsgierig bent naar hun stem en op deze manier hebben ze ook nog eens gelijk ook jou nummer.

Uiteraard is het wederom een test. Sommige mensen zullen wellicht wat huiverig zijn om hun telefoonnummer uit te delen, maar hoe serieus zullen ze dan zijn over een date? Als jij iemand niet kan bereiken is het al een stuk verleidelijker om gewoon niet op te komen dagen.

Veiligheid

Ben je helemaal klaar voor je date, zit er nog één ding op. Laat mensen weten dat je op date gaat en met wie. Geef door waar je naar toe gaat en vraag ze om op een bepaald tijdstip heel even te bellen om te controleren hoe alles gaat. Wees daarnaast niet bang om het telefoonnummer van je date bij iemand achter te laten. Het klinkt misschien wat paranoïde maar veiligheid staat nou immers voorop. Je wilt geen nieuwe krantenkop worden toch?

Nu je de extra veiligheidsmaatregelen goed weet is het tijd voor een date. Welke datingsite past bij jou? Lees onze uitgebreide reviews… of kijk hier om andere betrouwbare sites te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.