Dating Tips: Ideeën voor de eerste date

doe iets leuks op je eerste dateTijdens je eerste date kan je ergens wat gaan drinken of gaan eten. Werkt vaak prima, maar echt origineel is het niet. Wil je je onderscheiden van de dates die hij of zij al voor je heeft gehad dan zal je met een ander idee moet komen. Op de eerste plaats moet daten natuurlijk leuk zijn. Ook als het niks wordt dan wil je in ieder geval een leuke tijd hebben gehad. Deze date ideeën halen je uit je comfort zone, zijn leuk en geven jou en je aanstaande vriend/vriendin iets leuks waar jullie later met plezier op terug kunnen kijken.

Voor we tot de eerste overgaan, is het goed om eerst even stil te staan bij een aantal dingen wat je tijdens een eerste date in ieder geval niet moet gaan doen.

Slechte eerste date ideeën
Het is geen goed idee om iets duurs te gaan doen op de eerste date. Bijvoorbeeld naar een duur sterren restaurant gaan. Je date zal het idee hebben dat je iets wilt verbergen door dit te doen. Ben je zo saai dat je dit probeert te compenseren door je naar een duur sterren restaurant te gaan? Is geld het enige wat je te bieden hebt?
Het straalt in ieder geval onzekerheid uit. Bovendien is het voorspelbaar en daardoor dus saai. En misschien voelt je date zich helemaal niet op zijn/haar gemak in een duur restaurant. Als je vindt dat je je date iets te bieden hebt dan zal je dit ook uitstralen, daar heb je geen externe geldverslindende poespas voor nodig.

Een andere slechte plek voor een eerste date is de bioscoop. Hiermee straal je ook weinig zelf vertrouwen uit. Blijkbaar vindt je van jezelf dat je niet in staat bent de date spannend te maken, je hebt er immers een spannende film voor nodig. En omdat je niet kunt praten tijdens de film heb je ook nog eens niet de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Waar het tijdens een eerste date wel om te doen is.Een goede plek voor een eerste date is dan ook een plek of situatie waarin je met elkaar kunt praten.

Eerste date idee 1 – 3 gangen dineer bij verschillende restaurants
Laten we rustig aan beginnen met een idee wat nog dicht bij je comfort zone van het afspreken in restaurants en cafés ligt. In plaats van af te spreken in een restaurant om daar 3 gangen te nuttigen zoek je voor iedere gang een ander restaurant. Spreek af in het restaurant waar jullie je voorgerecht willen eten. Na het voorgerecht trekken jullie vervolgens samen door de stad op zoek naar een restaurant waar jullie je hoofdgerecht willen eten. Zo leer je elkaar beter kennen en weten jullie gelijk van elkaar wat jullie lekker vinden. Doe hetzelfde voor het nagerecht. Kiezen jullie voor een kopje speciale koffie in een koffiecorner of gaan jullie voor een frozen yoghurt?

Eerste date idee 2 – de schaatsbaan
Bind de schaatsen onder en leer elkaar kennen terwijl jullie rondjes de schaatsbaan rijden. Ook als je geen held op schaatsen bent, je kan elkaar dan vasthouden en het maakt de pret alleen maar groter. En na afloop kunnen jullie met een warme chocomel lekker tegen elkaar aan gaan zitten om weer warm te worden.

Eerste date idee 3 – ga schilderen
Laat jezelf van je creatieve kant zien en leer de creatieve kant van je date kennen tijdens een schilder workshop. Of ga er samen op uit om schilder spullen te kopen en ga ergens langs bij het water staan om het Hollandse landschap op canvas vast te leggen. En maak je geen zorgen als je niet kan schilderen, dat maakt de date alleen maar leuker.

Eerste date idee 4 – Karaoke
Het maakt niet uit of je een musical ster bent of geen toon kan houden. Karaoke is altijd dikke pret. Er is in de karaokebar voldoende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, net zoals in ieder ander café. En als je even opzoek bent naar gespreksstof dan kan je altijd praten over welke liedje je zal gaan uitkiezen, of wat lolhebben om de gene die op dat moment zijn liedje staat te doen. Vermijd tijdens een eerste date al te romantische liedjes.

Eerste date idee 5 – Naar het pretpark
Pretparken zijn er niet alleen voor kinderen en tieners. In pretparken sta je het grootste deel van de tijd in de rij voor de attracties te wachten, alle tijd om elkaar beter te leren kennen. En de snelle afdalingen van de grote achtbanen zijn een perfect excuus om elkaars hand vast te houden.

Eerste date idee 6 – de toerist spelen
Er staan vast nog toeristische dingen op je lijstje die je wilt gaan bekijken. Waarom zou je ze niet samen met je date gaan bekijken? Een museum bezoeken klinkt niet echt sexy, maar je weet het nooit tot dat je het probeert. Toeristische dingen welke je kunt doen zijn:

– Het bezoeken van museum of tentoonstelling
– Bezoek van een kasteel of een paleis
– Bezoeken van een traditionele Hollandse vissersdorp
– Bezoeken van een kaas- of veemarkt
– Een rondvaart
– De Keukenhof bezoeken

En als het museum niet bij jullie in smaak valt dan kan je altijd nog ergens wat gaan drinken of eten.

Eerste date idee 7 – De dierentuin
De dierentuin is een goede plek om met je date naar toe te gaan als je er moeite mee hebt om het gesprek gaande te houden. Door de constante aanwezigheid van verschillende dieren om jullie heen is er altijd voldoende gesprekonderwerp voor handen.

Eerste date idee 8 – Een café met pool, darts of andere games
De dagen van de geforceerde gesprekken zijn voorbij. Niet meer zitten staren met een drankje voor je. Zoeken naar onderwerpen om het gesprek gaande te houden. Zoek een café waar jullie een potje kunnen poolen, darten of een boardspel zoals schaken kunnen doen. Daag elkaar uit voor een vriendschappelijk potje pool om elkaar echt goed te leren kennen. Heeft je date een winnaarsmentaliteit en kan je date omgaan met tegenslagen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.