Dating tips voor de verlegen man

tips voor verlegen mannenAls man kan het enerverend zijn om vrouwen te ontmoeten. Je vraagt je af of ze je leuk zal vinden, hoe je indruk bij d’r kunt maken en als je wel d’r type bent. Mannen zullen heel veel moeite doen om indruk te maken bij de vrouw. En dat kan soms moeizaam gaan. Nog erger is het voor de mannen die heel erg verlegen zijn. Vrouwen kunnen dit opmerken en als ze het eenmaal hebben opgemerkt en de man weet dat ze hem doorhebben, wordt de situatie al maar erger. Als je dit al ervaren hebt en je hebt moeite om naar een vrouw toe te gaan voor een casual gesprek omdat je verlegen bent, dan staan hieronder enkele tips hoe je de verlegenheid kan overmeesteren.

Tip 1:

Maak kleine stappen: je wilt waarschijnlijk zo snel als mogelijk een ‘peoples person’ worden. Je wilt kunnen met praten met wie je wilt zonder dat je je oncomfortabel voelt. Maar dit gebeurd niet overnight. Dwing jezelf om iedere keer dat je gaat stappen met 2 of 3 wildvreemde mensen te praten zodat je kan wennen aan de interactie buiten je comfortzone. De gesprekken hoeven niet diepgaand te zijn, maar gewoon luchtig zodat een normale conversatie eruit kan voortvloeien.

Tip 2:

Wees manhaftig: om je verlegenheid te overbruggen moet je jezelf duidelijk maken dat dit proces niet allen tijd prettig zal zijn maar vooral ook oncomfortabel en soms zelf afschuwelijk. Je zal het niet als prettig ervaren. Dus, accepteer het feit dat je het als een lijdensweg naar succes zal ervaren. Zo alleen kan je groeien.

Tip 3:

Verbeter je lichaamstaal: weet je je geen houding wanneer je met een dame praat? Sta je met je handen in je broekzakken? Of kijk je veel naar de grond? Dat zijn allemaal factoren waar je op zal moeten letten. Focus je op je lichaamstaal, sta rechtop maar tegelijkertijd gerelaxt, zet een glimlach op je gezicht en kijk de persoon in d’r ogen aan. Als je je focust op een lichaamstaal dat zelfverzekerdheid uitstraalt, dan zul je langzamerhand ook zelfverzekerd worden.

Tip 4:

Bemoei je met echte ‘people persons’: als je vrienden zoekt die erg zelfverzekerd zijn, kunnen ze je helpen om ook zelfverzekerd te worden. Als je je alleen maar beweegt in zo een vriendenkring zul je onbewust aanpassen hieraan. Je zult een beetje losjes worden en makkelijker uit je schulp komen.

Tip 5:

Wees begaan: doe jezelf een belofte dat je ten alle tijde een conversatie voort zal zetten. Hoe moeizaam dat ook gaat. Conversaties met een dame kunnen heel slecht of juist heel goed gaan. Wat het dan ook mag zijn, maak de conversatie af. Zorg ervoor dat je het niet halverwege laat omdat je de vrees weer naar boven voelt komen.

De meeste mannen dealen met een zekere mate van verlegenheid. Dat is heel erg normaal. Maar laat die verlegenheid niet voor je bepalen hoe je leven eruit zal zien. Jij hebt de controle over je emoties. En als je even voelt dat je emoties je te boven gaan, pas deze tips dan toe. Voor dat je het weet ben je weer op weg naar een zelfverzekerde man!

Ben je er klaar voor? Meld je gelijk aan bij Lexa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.