Let hier op wanneer je online gaat daten: 4 Tips

online daten gevaarInternet dating is een populaire manier om liefde te vinden, maar dating sites zijn helaas ook een populaire jachtplaats voor oplichters. Die mensen waarvan de bedoelingen niets anders is dan om liever hun weg naar je bankrekening te charmeren dan de sleutel naar je hart te vinden. Er zijn voor de hand liggende zaken waar je voor moet uitkijken:

  • De persoon die contact met u opneemt, is veel jonger dan u bent. Het kan gebeuren dat iemand die veel jonger is dan u zelf geïnteresseerd is, maar wanneer die persoon in hun eerste bericht al zegt: ‘Leeftijd is onbelangrijk’ of ‘leeftijd is slechts een getal’, dan moet dit onmiddellijk een slecht teken zijn. Stel jezelf deze vraag af: “Zou ik geïnteresseerd zijn in iemand die veel ouder is dan ikzelf?”
  • De andere persoon zit in het buitenland en wil de relatie versnellen en gebruiken meestal romantische woorden om je binnen te krijgen. Als je een man bent, dan ontvang je foto’s van mooie vrouwen. Deze moeten fungeren als een rode vlag, want als deze mensen zo aardig zijn, waarom vinden ze dan ook niemand in hun eigen land?
  • Als een Afrika-land wordt genoemd, moeten alarmklokken luid en duidelijk beginnen te bellen, omdat er zo veel internet oplichters van daaruit komen. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn, maar wees wel op je hoede. De scammer kan een verhaal leveren dat hij of zij uit een ander land komt, maar in Afrika werkt.
  • Wanneer uw zogenaamde vriend u om geld vraagt ​​voor een incident dat zich heeft voorgedaan zoals een auto ongeluk, of een ziek kind of om elke andere reden dan kunt u er zeker van zijn dat de persoon een oplichter is. Mensen die goedhartig genoeg waren om geld aan dergelijke mensen te sturen, werden steeds weer geconfronteerd met een ander verzoek voor iets dat zich heeft voorgedaan in de persoons zijn/haar leven. Men zegt “liefde is blind”…… en het is waar. Het logisch denken komt vaak te vervallen wanneer iemand denkt dat ze eindelijk gevonden hebben wat zij geloven dat ‘de liefde van hun leven’ is.

Dus welke voorzorgsmaatregelen kan je nemen bij het aansluiten van een dating site? Hier zijn een paar;

Gebruik een nieuw email adres zonder dat uw achternaam in voorkomt. Geef uw thuis telefoonnummer nooit uit, gebruik een mobiele telefoon, bij voorkeur niet dezelfde als u voor uw dagelijks gebruik gebruikt. Wees kritisch en als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.

Internet dating is een populaire methode voor mensen van alle leeftijden om een ​​geschikte partner te vinden, maar er zijn gevaren verbonden. Deze gids zal u hopelijk helpen om sommige van de gevallen te vermijden. Er zijn anderen die nog steeds de ouderwetse postbrief kiezen omdat het persoonlijker is. Maar als je toch nog online wilt communiceren, dan moet je wel de voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.