Date Tips: Vier fouten om te vermijden bij online dating

vier fouten om te vermijdenOnline dating is mainstream geworden. Bijna iedereen doet het tegenwoordig. Dat zorgt af en toe wel eens voor problemen. Immers, ook bij online dating is er een zekere etiquette die gevolgd moet worden, maar die slechts weinigen kennen. Hieronder beschrijven we vier veelgemaakte fouten bij het online daten, zodat je deze kan vermijden.

Blindstaren op verschillen

Online dating maakt het makkelijker dan ooit om gewoon een lijstje van dingen die je zoekt in een partner op te stellen. Het is echter belangrijk om je niet blind te staren op dit lijstje. Een partner vinden die voldoet aan al je wensen en eisen is een mooie fantasie, maar in de werkelijkheid ligt het toch vaak net iets anders.

Bedenk ook: de eigenschappen die je in een partner zocht twee jaar geleden zijn misschien niet meer dezelfde als wat je nu zoekt. We zijn allemaal mensen; onze prioriteiten veranderen. Wat je nu belangrijk vindt doet je volgende maand misschien helemaal niks meer.

Een laatste opmerking is dat je beter een partner zoekt op basis van emotionele eigenschappen in plaats van oppervlakkige eigenschappen. Vind je het belangrijker dat je potentiële partner gevoel voor humor heeft, of dat hij of zij blond haar heeft? Veel empathie, of een perfect lichaam? Emotionele eigenschappen blijven over het algemeen langer relevant dan oppervlakkige.

Nooit afspreken

Het is soms makkelijk online dating te zien als een soort spel. Er zijn een hele hoop mensen om aan te spreken en het kost je minder moeite en geld dan het “klassieke” daten. Zo kan het echter wel gebeuren dat je een leuk gesprek hebt met iemand (of meerdere personen zelfs), maar dat er helemaal niks gebeurt. Jullie blijven elkaar berichten sturen op de online dating site, maar niemand zet de eerste stap om af te spreken.

En waarom zou je ook? Afspreken kost moeite en geld! Helaas, als je serieus op zoek bent naar een partner zul je vroeg of laat toch eens in het echt moeten afspreken.

Te opdringerig zijn

Dit is het tegenovergestelde van de vorige fout. In je eerste bericht naar een potentiële partner al meteen vragen om af te spreken komt opdringerig over; in het ergste geval komt dit zelfs wanhopig over. Begin het gesprek op een rustige manier en haal gedeelde interesses of waarden aan. Zo krijgt je gesprekspartner ook de kans om te beslissen of zij of hij geïnteresseerd is in een afspraakje.

Een tweede vorm van te opdringerig zijn is wanneer je berichten blijft sturen naar iemand die jou nooit iets terugstuurt. Als je gespreksoverzicht bestaat uit tien keer “hoi” over tien verschillende dagen, dan is de kans groot dat de andere persoon niet geïnteresseerd is. “Hoi” blijven sturen zal dit niet veranderen!

Onbeleefdheid

Het internet kan ons het gevoel geven dat we anoniem zijn. Dit is een van de redenen dat sommige mensen nogal ongepast kunnen reageren op een afwijzing op online dating sites.

Niemand wordt graag afgewezen. Onthoud echter dat een afwijzing voor de andere persoon veel minder persoonlijk is dan jij ze ervaart. Misschien voel je je even kort beter wanneer je de andere persoon kan uitschelden, maar op lange termijn ga je jezelf enkel slechter voelen. Een kort, beleefd antwoord — of gewoon geen antwoord — is beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.