Casual date in Nederland

casual date in nederland via een datingsiteDe casual date. Wanneer bepaalde leden van ons doelpubliek niet meteen weten wat ermee bedoeld wordt, dan zouden we dit nog het best kunnen beschrijven als dating voor flierefluiters. Maar, langs de andere kant, klinkt dit wellicht meteen alweer te pejoratief in de oren. Met casual daten bedoelen we vooral dat inderdaad het leven al ernstig genoeg is. Mensen die bewust kiezen voor casual dating zijn er zich van bewust dat het niet gezond is om je meteen bijna letterlijk op iemand vast te pinnen wanneer je bezig bent met het maken van een keuze voor een levenspartner.

Voor een partner kiezen is een ernstige zaak

We overdrijven niet wanneer we stellen dat voor een partner kiezen een ernstige zaak is die je leven voorgoed kan veranderen. Net daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken alvorens je te gaan verloven of op een andere manier een definitieve beslissing te nemen. Wanneer jij problemen ondervindt om ‘de partner van je leven’ te vinden, is casual dating zeker een goed idee. Wanneer je iemand kunt ontmoeten waarmee je het goed kunt vinden, zonder dat je meteen al de druk op je schouders voelt om per se een relatie te hoeven starten wanneer jij en je gelegenheidspartner daar eigenlijk nog niet klaar voor zijn.

De casual date geeft je de kans om iemand beter te leren kennen

Casual dating is een vorm van dating die je kunt beoefenen zonder dat je meteen het gevoel krijgt dat je nu voor altijd met iemand verbonden bent. Je kunt rustig de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Wanneer en of daar ook seks komt bij kijken, beslis jijzelf in samenspraak met je date. Niks hoeft, niks moet. Je kunt gewoon je tijd nemen om iemand te leren kennen en dan nadien nog tezamen bekijken of het al dan niet wat wordt.

Vrienden blijven of een onenight stand?

Een casual date mag dan niet altijd leiden tot een relatie leiden, het is wel een goede manier om meer over iemand te weten te komen. Mogelijk komt het niet tot een vaste relatie en voor sommige mensen die aan casual dating doen, is dit ook helemaal de bedoeling niet. Je kunt evengoed goede vrienden worden en dat ook blijven. Langs de andere kant kan het natuurlijk voorkomen dat casual dating leidt tot een one-night-stand. Dat kan, maar het hoeft niet. Het is alleen belangrijk dat je beiden op voorhand weet dat je met deze vorm van dating geen verplichtingen hebt, en als het goed is enkel het plezier van elkaar te leren kennen.

Hier kan een het overzicht vinden van casual datingsites die wij hebben bekeken en besproken, maar je kunt ook gelijk een kijkje nemen op bijvoorbeeld Ondeugend Daten.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.