Datingapps, daten bij jou in de buurt

tinder_matchMet een smartphone op zak heb je altijd iemand in de buurt om mee te daten. De datingapplicaties werken namelijk allemaal met het gps-systeem van je telefoon om te bepalen waar je bent. Je kunt bij de app instellen op hoeveel kilometer degene die je wilt ontmoeten zich mag bevinden. Overigens kom je daardoor soms ook mensen tegen die toevallig bij jou in de buurt vakantie vieren.

Er zijn applicaties gemaakt door de gevestigde datingsites zoals Parship, Lexa en Pepper. Maar veel bekender zijn de standalone apps die je alleen vanaf je smartphone kan bereiken.

De bekendste is op dit moment misschien wel Tinder. Met een simpel swipesysteem kun je na één foto gelijk bepalen of je iemand leuk vindt of niet. Als het genoegen wederzijds is heb je een match. Dan verschijnt er een chatvenster waarin je het gesprek kan beginnen. Hele treincoupés kun je tegenwoordig vol zien met swipende Tinderaars, want de app heeft een verslavende werking.

Behalve op locatie, kun je bij veel datingapps ook zien of je gemeenschappelijke Facebookvrienden hebt. Het idee daarachter is dat de kans op een leuke date groter is wanneer het om iemand gaat met een gemeenschappelijke vriendenkring. Deze optie kan je bij sommige datingapps trouwens ook uitzetten of je hoeft je Facebookprofiel niet te koppelen, want misschien wil je juist niet iemand uit je eigen omgeving daten.

Voor gay en bi-dating zijn er speciale datingapps zoals Grindr. Deze was overigens al eerder bekend dan veel van de heterovarianten. In zekere zin heeft Grindr een voortrekkersrol gespeeld bij datingapps.

In tegenstelling tot veel datingsites, zijn de meeste datingapps geheel gratis. Er zijn wel betaalde apps, maar die zijn minder populair. Het doel is dan ook anders dan bij serieuzere datingsites: In plaats van op zoek zijn naar een vaste relatie, gaat het hier vooral om flirten en afspraakjes maken.

Het grootste gevaar bij datingapps is misschien wel dat je ze altijd in je broekzak hebt zitten. Misschien heb je een berichtje, of misschien nu wel. En je kunt altijd één foto verder scrollen. Maar als je jezelf een beetje in de hand weet te houden, kunnen datingapps een mooie toevoeging zijn aan jouw liefdesleven.

One comment

  • Ik ben echt een voorstander van Tinder. Veel meer dan alleen een lekkere vleeskeuring hoor. Maar laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat toch? En dan is Tinder echt perfect. Maar goede tips deze! Dank je wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.