Datingbureau voor gehandicapten

datingbureau voor gehandicaptenOp TV zie je steeds vaker programma’s waar een datingbureau mensen met een beperking gaan helpen in hun zoektocht naar de liefde. Deze mensen kunnen er niks aandoen dat ze een beperking hebben en zijn verder net als jij en ik. Ook deze mensen hebben dus behoefte aan een relatie en er zijn gelukkig een aantal datingbureaus die hun daarbij helpt. Ze kunnen gekoppeld worden aan iemand zonder beperking of iemand met beperking. Een beperking maakt trouwens een persoon niet gelijk anders. Als je slechtziend bent heb je ook al een beperking maar maakt die je minder knap of lief? Nee vaak niet.

Datingbureau handicap-dating.nl

Op datingbureau/website handicap-dating.nl noemen ze daten met een beperking G-daten. Deze website bestaat al sinds 2009 en is bekent van het televisieprogramma The Undateables. Ze zijn een van de grootste datingbureaus die mensen met een beperking helpen in hun zoektocht naar de liefde. Handicap-daten.nl biedt verschillende mogelijkheden. Zo kunnen ze je helpen met het zoeken naar ware liefde maar ook helpen ze je als je opzoek bent naar een leuke vriendschap of als je onder begeleiding wilt daten. Het is voor sommige mensen met een beperking namelijk erg lastig om zonder begeleiding op een date te gaan. Dit kan te maken hebben met de schaamte voor de beperking maar ook vanwege een geestelijke beperking.

The Undateables

Voor de mensen die nog geen duidelijk beeld hebben van wat daten een beperking inhoudt raad ik aan om een paar aflevering van The Undateables te kijken. Dit is een programma van BNN waar ze mensen met een beperking volgen die opzoek gaan naar de liefde met behulp van datingbureau handicap-dating.com. Het levert regelmatig hilarische televisie op. Ook zijn er erg aangrijpende verhalen. Het komt namelijk ook voor dat iemand door een ongeluk een beperking heeft opgelopen en hierdoor daten erg lastig vindt of vaak wordt afgewezen. Je leert in dit programma het innerlijk van de mensen goed kennen en je ziet ook hoe sommige mensen erg snel een negatief beeld kunnen hebben over mensen met een beperking. Ook zie je fragmenten waar een mensen juist wel de beperking kunnen accepteren, dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk en dat je ook met een beperking een leuke relatie kunt hebben met iemand.

Geestelijke beperking

Nadat wat onderzoek gedaan te hebben naar daten met een beperking viel op dat op veel websites wordt gesproken over daten met een lichamelijke handicap. Maar waar is daten met een geestelijke handicap dan gebleven? Op internet wordt hier bijna niet over gesproken terwijl deze mensen net zo hard het recht hebben om gelukkig te zijn. Kan iemand met autisme of down niet gelukkig worden in de liefde? Gelukkig zijn er genoeg dating sites en dating bureaus waar deze mensen terecht kunnen. Dit laat handicap-dating.nl erg goed merken. Niet alleen door hulp te bieden door te daten met begeleiding maar ook door samen te werken met BNN, in dit programma laten ze ook goed zien dat mensen met een geestelijke beperking ook erg gelukkig kunnen zijn in de liefde. Persoonlijk vind ik deze mensen er soms nog gelukkiger uit zien als veel mensen zonder beperking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.