Datingsites voor Hoger Opgeleiden

Daten voor hoger opgeleidenAls hoger opgeleide met een HBO of Universitair diploma kun je op zoek zijn naar een partner met hetzelfde opleidingsniveau. Op normale datingsites krijgen je ook veel reacties van mensen met een lagere opleiding, terwijl je daar soms niet op zit te wachten. Daarom zijn er sinds een aantal jaar ook datingsites die zich speciaal richten op hoger opgeleiden als doelgroep.

Daten voor hoger opgeleiden

De behoefte om te daten met andere hoger opgeleiden kan een groot aantal oorzaken hebben. Misschien verwacht je dat je met iemand van hetzelfde opleidingsniveau eerder soortgelijke interesses zult hebben, dat je beter met elkaar kan praten, maar ook minder voor de hand liggende oorzaken kunnen een rol spelen: misschien ben je op zoek naar iemand uit een zelfde soort milieu of verwacht je dat iemand met een hogere opleiding ook een hoger salaris heeft.

Ook de media zijn veel bezig met het onderwerp datingsites hoger opgeleiden. Zo haalde columnist Rutger Bregman in de Volkskrant zelfs een onderzoek aan waaruit zou blijken dat maar 2 op de 1000 huwelijken tussen een hoger- en lageropgeleide plaatsvonden. NRC Next zocht die bewering uit, en het bleek allemaal net iets genuanceerder te liggen. Uit het onderzoek was gebleken dat van alle onderzochte huwelijken er maar 0.2 procent was afgesloten tussen iemand met een universitaire titel en iemand die zijn basisschool niet had afgemaakt. Dat is wel heel extreem!

De datingsites voor hoger opgeleiden

Welke sites zijn er allemaal actief op de markt voor hogeropgeleiden? Ten eerste heb je bij veel normale datingsites ook de keuze om in je profiel of voorkeuren te zetten dat je specifiek op zoek bent naar mensen van hetzelfde of een hoger opleidingsniveau. Alleen kun je dan vaak toch nog berichtjes krijgen van mensen die hier (moedwillig) overheen lezen. Dus waarom niet gelijk kiezen voor een site die zich specialiseert in mensen met een HBO of Universitaire achtergrond?

Hoogopgeleide singles hebben op dit moment de keuze uit een aantal opties. Parship is er voor degenen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De site is een van de grotere spelers op de markt en heeft een thuiswinkel.org keurmerk. Ook Match4Me richt zich speciaal op hoger opgeleide singles. Deze site is wat kleiner in omvang en voert het Keurmerk Veilig Daten. Ten slotte is er nog eMatching, bij het consumentenprogramma Kassa uitgeroepen tot beste datingsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *