Gratis daten op internet, ja het kan!

gratis daten op internet zou de standaard moeten zijnZoeken naar een partner hoeft geen geld te kosten

Wie met wisselend succes op zoek is naar een partner, bezoekt met grote waarschijnlijkheid wel eens een datingsite. Wie het over deze sites heeft, weet dat er veel van zulke sites bestaan, waaronder ook gratis sites. We vinden veel gratis producten op het internet, en veelal twijfelen we aan de voordelen van betaalde datingsites. Een date vinden is namelijk iets dat wanneer het op een ongedwongen manier kan gebeuren, in de meeste gevallen gratis gebeurt en eigenlijk zou ook de standaard moeten zijn. Betalen om een partner of date te vinden, het klinkt sommigen waarschijnlijk een beetje in de oren zoals betalen voor seks. Daarom alleen al staan we graag even stil bij de voordelen van gratis datingsites.

Gratis daten op internet, echt gratis

Of tenminste: de site verklaart gratis te zijn, of de inschrijving bij de site is kosteloos. Wanneer je je wil inschrijven voor een gratis datingsite, dan moet je er wel helemaal zeker van zijn dat de site ook helemaal zonder betalingen te hoeven doen gebruikt kan worden. Daarom zijn we voor het schrijven van dit artikel op zoek gegaan naar dating sites die helemaal zonder kosten zijn.

Voordelen gratis datingsites: ze werken zoals sociale media

Een aantal datingsites waarvoor je niets hoeft te betalen, zien er net als sociale netwerksites uit. Twoo (voorheen Netlog) is hier een goed voorbeeld van. Soms gaat het over sociale netwerken die langzaam uitgroeiden tot gratis datingsites, soms gaat het over sites die van in het begin bedoeld waren voor dating. Omwille van de formule van deze gratis platformen voor dating, is het over het algemeen duidelijk hoe je deze sites kunt gebruiken.

Een ander voorbeeld van een datingsite die werkt volgens het concept van sociale media is Flunner. Deze site is internationaal iets minder bekend, maar is in België en Nederland een van de bekendste sites voor kosteloos daten. Bovendien is deze site geheel Nederlandstalig.

Een gratis datingsite die echter meer als datingsite begonnen is, SinglesPlace, werkt juist een beetje andersom en trekt met hun concept juist iets meer richting een community.

Je kunt direct beginnen met echt gratis daten op internet

Een van de grote voordelen van online datingsites zoals SinglesPlace, Twoo en Flunner is dat je onmiddellijk kunt beginnen met daten. Al wat je hoeft te doen is je profielgegevens invullen en aangeven naar welk soort partner of relatie je op zoek bent, en klaar is Kees! Je kunt zonder verdere betalingen op zoek gaan naar een date of toekomstige partner.

Bijkomende functies zijn ook gratis

Bij andere datingsites is je inschrijving of het leggen van een beperkt aantal contacten gratis. Bij de echt gratis datingsites verloopt alles zonder onverwachte kosten, en dat is gewoon fijn om weten. Je kunt hier zowel chatten als berichten versturen en ontvangen zonder dat je een cent hoeft uit te geven. En dat is waarschijnlijk nog een van de grootse voordelen van gratis datingsites, want gratis daten op internet kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.