Gratis datingsite OKCupid als homo

regenboog okcupid homoOKCupid is een online dating site die heel populair is bij millennials. Dit komt voornamelijk door het progressieve imago van de site. OKCupid biedt heel veel opties aan qua gender en seksuele oriëntatie, veel meer dan andere sites. Verder gebruikt OKCupid ook vragenlijsten en een algoritme dat procentueel berekent in hoeverre je met iemand matcht.

OKCupid is voornamelijk een hetero-dating site, maar dankzij de vele opties kan je er als homo ook terecht. Hieronder geven we je een overzicht van onze ervaring als homo op OKCupid.

Verstoppen voor hetero’s

Dit is de eerste optie die in het oog springt. Wanneer je aangeeft homo te zijn vraagt de site of je “verstopt” wil worden voor hetero’s. Je wordt dan niet weergegeven in de zoekresultaten van hetero’s, en krijgt uiteraard zelf geen hetero’s te zien in je eigen zoekresultaten of matches.

Dankzij deze optie komt OKCupid al een stuk meer over als een exclusieve gay dating site. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je per ongeluk iemand zou aanspreken die toch hetero is. Ook homo’s die nog in de kast zitten hoeven zich geen zorgen te maken dat bijvoorbeeld een collega hen vindt op de site (tenzij die zelf ook homo is).

Weinig aanbod

Een nadeel aan OKCupid gebruiken als homo is dat het aanbod aan potentiële partners veel kleiner is dan voor hetero’s. Dit is een probleem waar elke gay dating site vroeg of laat mee te maken krijgt, zeker wanneer je niet in een grote stad woont: na een tijdje heb je het gevoel alsof je iedere homo in de buurt hebt zien passeren op de site. Aangezien OKCupid geen exclusive gay dating site is komt dit probleem echter vrij snel voor.

“Matches in je buurt” blijven dus ofwel beperkt tot dezelfde tien mensen, of ze worden al gauw “matches in je buurlanden” — niet erg praktisch natuurlijk wanneer je een partner zoekt in je eigen stad!

Weinig flexibiliteit bij het zoeken

Zoals we eerder vermeldden heb je bij OKCupid een ruime keuze aan seksuele oriëntaties en gender-opties. Maar hoe nuttig is dit wanneer “ik zoek een man” of “ik zoek een vrouw” de enige twee zoekopties zijn? Het is ook onmogelijk te zoeken op seksuele oriëntatie, bijvoorbeeld iemand die biseksueel is. Deze eigenschappen staan wel vermeld op iemands profiel, maar daarvoor moet je eerst deze persoon kunnen vinden.

Zoals het nu is lijkt het er op dat OKCupid alle niet-hetero oriëntaties op een hoop gooit en deze met elkaar matcht, zonder dat je als gebruiker de mogelijkheid hebt op te geven waar je specifiek naar op zoek bent.

Conclusie

OKCupid is nog steeds een leuke site met veel gratis functionaliteit. Het match-algoritme werkt behoorlijk goed, ook voor homo’s, en het is altijd boeiend te lezen hoe andere mensen dezelfde vragen als jij beantwoord hebben.

Een groter aanbod homo-gebruikers zou leuk zijn. Dit is natuurlijk niet iets waar OKCupid zelf verantwoordelijk voor is. Voor een site die voornamelijk gericht is op hetero’s zijn alle niet-hetero opties sowieso een leuke extra. Voor andere datingsites die specifiek gericht zijn op homoseksuelen kijk hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.