Improvisatie bij gratis online communicatie

gratis datingBijna iedereen die de keus maakt om te beginnen met online daten, heeft het waarschijnlijk eerst enkele gratis datingsites uitgeprobeerd. Of je bent op een tijdelijke gratis datingsite geweest. En zij die beide gedaan hebben kunnen het verschil merken. Een gratis datingsite heeft enkele problemen, of we zullen ze juist uitdagingen noemen. Een complete gratis datingsite is aantrekkelijk voor spammers. Mensen die via dit medium links willen verspreiden of virussen proberen te doen installeren op je laptop, kunnen in grote aantallen hier aanwezig zijn. Maar heel vaak heb je hier mensen die komen voor seksuele (zelf) bevrediging. Onderzoek wijst uit dat het merendeel van nepprofielen jongere (tiener) zijn die zich voordoen als iemand anders, in de hoop dat ze een pittige foto of filmpje kunnen ontvangen van de mensen die ze benaderen. Daarmee gaan ze aan de slag; letterlijk. En daarna hoor je waarschijnlijk nooit meer iets terug.

Nepprofielen op gratis datingsites

Nepprofielen zijn daarom ook een van de grootste setbacks van gratis datingsites. Men kiest liever voor een site waar de gebruikers gemonitord worden en getoetst worden op de echtheid van hun profiel. Maar toch is een gratis datingsite niet helemaal ongebruikelijk. Trouwens, er zijn natuurlijk ook gratis datingsite die wel strengere regels hebben en hun profiel controle wel op orde hebben. Als je bewust een keus maakt voor een gratis datingsite, kijk dan of de website redelijk goed geordend is, bekijk de algemene voorwaarden en rapporteer andere gebruikers die geen gehoor geven aan de vastgestelde regels.

Om toch een gratis datingsite probleemloos te gebruiken, dien je alleen erop toe te zien dat de profielen, waarmee je in contact komt, echt zijn. Ga in op profielen met een foto en bekijk of de foto het wel echt is (soms kun je dat direct zien doordat men bv een filmster plaatst enz.) Maar sluit niet uit dat er wel degelijk mensen zijn die een profiel zonder foto hebben. Let daarom op wat de persoon allemaal zegt. Geef het een paar dagen en dan kom je wel te weten wat de persoon wilt, waarna je gerust kunt vragen naar een foto of misschien zelfs ontmoeten.

Pas op bij het openen van links in je mail

Maak vooral niet zomaar een opgestuurde link open. Hoe aantrekkelijk het ook mag lijken, ze kunnen virussen bevatten. Doe dit alleen als het vertrouwde contacten zijn die je het liefst al een paar keer gesproken hebt. Sommige websites geven je ook de mogelijkheid om mensen toe te voegen alvorens ze je info of foto’s kunnen bekijken. Dat kun je gebruiken als een stukje regulatie voor aan wie je dingen wel of niet wil laten zien.

Met een stukje improvisatie is het dus goed mogelijk om te genieten van een gratis datingsite. Let op de mensen, let op de profielen, let op de mogelijkheden van de website en dan ben je ready om te zoeken naar een echte serieuze date. Anders kun je nog altijd overstappen naar een betaalde datingsite waar je een beetje minder werk zal hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.