Keurmerk Veilig Daten voor Datingsites

keurmerkveiligdatenHet is in de online datingwereld lastig om door de bomen het bos te zien. Hoe weet je of een datingsite niet vol staat met nep-profielen? Zit je na aanmelding gelijk vast aan een jaarabonnement? Reageert de klantenservice snel en professioneel op jouw vraag?

 

Om gebruikers wat meer duidelijkheid te bieden, hebben de grootste aanbieders van online dating in nauwe samenwerking met de Consumentenbond en Thuiswinkel.org (met het keurmerk veilig daten krijgen de sites ook automatisch het keurmerk van Thuiswinkel.org) een onafhankelijk platform opgezet dat datingsites toetst aan een uitgebreide lijst met voorwaarden.

 

De sites moeten bijvoorbeeld eerlijke voorlichting geven over hun prijzen en abonnementsmodellen. Je wilt niet dat je ineens vastzit aan een jaarabonnement. Ook mogen er geen addertjes onder het gras in de voorwaarden staan, waar je meestal na inschrijving pas achterkomt. De klantenservice moet goed bereikbaar zijn en snel reageren op jouw vragen en/of klachten. Wanneer je bijvoorbeeld vermoedt dat een profiel niet van een echt persoon is, dient de datingsite dit te onderzoeken. Een doel van het keurmerk is sowieso dat datingsites er alles aan doen om misleiding van de gebruikers te voorkomen. Ook staat er in de voorwaarden geschreven dat de bedrijven voorzichtig dienen om te springen met jouw persoonsgegevens. Wanneer er een storing is, moet deze zo snel mogelijk worden verholpen, en onderhoud aan de website dient van tevoren worden aangekondigd.

 

Je kunt de uitgebreide lijst met voorwaarden zelf nalezen op de site van het Keurmerk Veilig Daten. Op dit moment zijn er zeven sites die het keurmerk mogen dragen: Lexa, Pepper, Relatieplanet, Parship, Match4Me, 50plusMatch en eDarling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *