Kwart van alleenstaande 50plussers vind partner via internet

senioren datingsitesAmsterdam, 11 maart 2015 – Een kwart van de Nederlandse singles boven de 50 jaar vind een partner via online datingsites. Dit blijkt uit een onderzoek van de vergelijkwebsite onder 545 mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar.

Laagdrempelig

Online daten onder 50plussers is erg in trek. Maar liefst 59% van de ondervraagden geeft aan ooit ingeschreven te zijn geweest op een datingsite. 25% geeft aan hier een partner aan over te hebben gehouden. Een van de ondervraagden legt uit: “Als 50 plusser kom je niet dagelijks in contact met vrijgezelle leeftijdsgenoten. Iedereen heeft tegenwoordig internet thuis dus een aanmelding op een datingsite is erg eenvoudig en laagdrempelig.”

Eenzaam

Veel alleenstaande 50 plussers richten zich tot online dating omdat ze na een scheiding of het overlijden van een partner eenzaam zijn. “Vaak horen ouderen succesverhalen in hun omgeving over online dating, waarna ze zelf de stap zetten.” verklaart Gerhard Veer van . Een onderzoek van het ouderenfonds gaf eerder al aan dat er van de 4,1 miljoen 55-plussers in Nederland maar liefst 1 miljoen zich eenzaam voelen. Van hen zijn 200.000 extreem eenzaam, zij hebben slechts een keer in de maand een sociaal contact.

Het sociale contact wordt steeds meer online gezocht. 19% van alle deelnemers van het onderzoek geeft dan ook aan momenteel online aan het daten te zijn.

50plus websites

Steeds meer ondernemers proberen in te spelen op de groeiende interesse in datingsites onder 50plussers. In de afgelopen jaren zijn er meerdere websites gelanceerd welke specifiek gericht op een oudere doelgroep. Datingsites als 50plusmatch.nl & Vijftigplusdating merken de afgelopen periode een groei in het aantal aanmeldingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.