Online daten tijdens je pensioen

datingsites voor oudernSommige mensen zeggen dat 20 tot 25% van alle relaties online beginnen. Ik ben er zeker van dat dit hoger ligt voor mensen die met pensioen zijn gegaan omdat er meer tijd binnenshuis wordt gespendeerd en er minder sociale verplichtingen zijn. Maar is online daten ook een goed idee?

Laten we de voor en nadelen nader onderzoeken om uit te vinden waarom dit zo populair is.

De voordelen van online daten

 

 • KENNIS: Je weet al enkele dingen van de persoon voordat je contact maakt. Het is een verhelderende ervaring om te lezen over de persoon en zijn of haar interesses en eigenschappen voordat je deze persoon ontmoet. Deze informatie geeft beide partijen iets in het gemeen om over te praten.
 • EFFICIENTIE: Je verspilt minder tijd. Zoeken in een lijst van geïnteresseerde mensen is veel beter dan uit te vinden wie eventueel geïnteresseerd is.
 • GEMAK: Je hoeft nooit het comfortabele huis te verlaten totdat je er klaar voor bent. De dagen van het gaan naar plekken puur omdat daar bijvoorbeeld mannen te vinden zijn, zijn over.
 • GELIJKHEID: Je kunt contact opnemen met wie je wilt, in plaats van te wachten totdat iemand contact met je opneemt. Het archaïsche systeem van alleen de mannen die het gesprek beginnen of de vrouwen uit vragen is over.
 • SOCIAAL: Het is sociaal netwerken. Het draait niet alleen maar om romantiek omdat veel mensen uiteindelijk vrienden worden. Vele mensen zijn online om platonische partners te vinden of partners met wie zij activiteiten kunnen ondernemen.
 • KOSTEN EFFECTIEF: Veel van de online sites zijn gratis. Eerlijk gezegd zie ik weinig verschil tussen gratis en betaalde websites. Sommige mensen denken dat er op betaalde sites meer welvarende mensen te vinden zijn. Dit kan mogelijk zijn, maar ik heb gemerkt dat er een breed scala aan sociaal economische statussen op alle websites te vinden zijn.
 • MEER CONTROLE: Sommige mensen vinden het vervelend om aangesproken te worden door ongewenste mensen als zij op stap gaan. Als dit online gebeurd, kunt je simpelweg het bericht van zo’n persoon verwijderen binnen de eigen privacy vanuit je eigen huis.
 • VEILIGHEID: Je hoeft je naam en telefoonnummer niet te geven totdat je er zelf klaar voor bent. Ik kan je aanraden om een online informatie over deze persoon te zoeken voordat je met hem of haar uit gaat.

Een vrouw klaagde dat zij haar persoonlijke informatie niet “voor iedereen” online wilt hebben. Maak je zich geen zorgen, je geeft alleen wat standaard informatie weer met een optionele foto. Je naam, telefoonnummer en adres worden nooit weergegeven. Je hebt uiteraard een wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot je account, dus er is een klein risico dat iemand “inbreekt” op je account en je advertentie bijvoorbeeld op YouTube zet, maar het “entertainment gehalte” is enorm laag en voor degene die inbreekt op uw account levert het niets op.

De nadelen van online daten

 

 • BEDROG: Verreweg de meest voorkomende klacht is onoprechtheid of liegen om zich of haarzelf beter te laten lijken. Mannen kunnen getrouwd zijn of daten met meerdere personen. Dit gebeurd uiteraard ook offline, maar wanneer je anoniem bent is het gemakkelijker om iemand te bedriegen. Het stellen van veel vragen en het uitvinden van achtergrond informatie is belangrijk.
 • HERKENNING: Iemand die je kent kan je online herkennen. Dit is natuurlijk geen enkel probleem als je mensen verteld dat je zoekende bent.
 • GROFHEID: Sommige mannen kunnen kortaf of suggestief zijn. Sommigen kunnen domme dingen zeggen. In plaats van hierdoor geïrriteerd te raken, is het gemakkelijker om deze personen te verwijderen en verder te zoeken. Als deze mensen echt te ver gaan, kunt je hierover klagen en deze mensen worden dan van de site verwijderd.
 • VERWARRING: Het daten van meerdere mensen tegelijk kan verwarrend zijn voor sommigen. Dit gebeurd meer online dan offline.

Als je besluit om online daten uit te proberen, zal je gevraagd worden om jezelf te omschrijven. Het maken van een “profiel” kan sommige mensen aantrekken, maar een goed uitgedachte omschrijving kan de juiste persoon aantrekken. Sommige websites werken met vragenlijsten om zo mensen te koppelen die gelijkwaardige antwoorden geven. Deze datingsites proberen je interesses en eigenschappen te koppelen.

Het wordt altijd aanbevolen om foto’s aan je advertentie toe te voegen om zo meer geïnteresseerden te krijgen. Dit is belangrijk omdat je nooit een tweede kans krijgt om een goede eerste indruk te maken. Mensen kijken eerst naar je foto en moeten deze acceptabel vinden voordat zij het profiel lezen. Het is belangrijk om je beste beentje voort te zetten zonder te overdrijven. Als de date je betrapt op het verkeerd omschrijven van jezelf, is dit meestal een reden om niet verder te gaan.

Zodra je een online advertentie hebt, bereid je zich dan voor om e-mails te krijgen van mensen die uit willen vinden of je genoeg met elkaar gemeen hebt. Het zal zich dan voortzetten in telefoongesprekken, gevolgd door een kopje koffie of een lunch date wanneer jullie daar klaar voor zijn. Normaal gesproken weten beide personen of zij verder willen daten na de eerste ontmoeting. Net zoals met het normaal daten, kan het zijn dat je veel mensen moet ontmoeten voordat je de juiste persoon ontmoet. Dit kan uw laatste romantische relatie zijn, dus genoeg tijd nemen om de juiste keuze te maken is belangrijk.

Voor een betrouwbare datingsite voor senioren kan je terecht bij bijvoorbeeld 50plusmatch. Dit is een betaalde datingsite speciaal gericht op ouderen. Voor een gratis datingsite met ook een behoorlijke groep ouderen kan je terecht op bijvoorbeeld Singlesplace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *