Online Dating: ‘Is de kans dat je in het echt iemand tegenkomt zoveel groter?’

BF24DAFE14In een romantische komedie loop je met een beker koffie op een zonnige lentedag de hoek om en bots je plots tegen een beeldschone onbekende. De koffie valt op de grond, ze verontschuldigt zich met een stralend witte glimlach en een uur later zitten jij en zij volop te flirten in een nabij gelegen café. Heb je het wel eens geprobeerd met die koffie? De kans is groter dat je een paar scheldwoorden naar je hoofd geslingerd krijgt. We zijn niet allemaal Hugh Grant.

Dezelfde avond sta je met een halfleeg (of halfvol) glas bier naar de laatste woorden van André Hazes te luisteren, ‘de hoogste tijd’, je bent al min of meer opzettelijk tegen een aantal onbekenden aangebotst in de hoop die avond niet alleen te eindigen. André houdt zijn mond, een gorilla met een v-teken op de borst dwingt je met zachte hand richting uitgang, en je weet zeker dat je hier morgen weer staat (want het is pas vrijdag), dat je dan wél iemand tegenkomt (want het glas is halfvol).

Je blijft volhouden, want je bent een romanticus. En de kans is dat je iemand ‘in het echt’ tegenkomt is toch zoveel groter? Dat laatste valt te betwijfelen. Onderzoeken wijzen uit dat steeds meer relaties beginnen dankzij een online datingservice. ‘We hebben elkaar ontmoet op pepper.nl’ klinkt misschien wat minder romantisch dan ‘Het was liefde op het eerste gezicht op een zonnige lentedag in Notting Hill’, maar als je eerlijk bent weet je dat veel van deze ontmoetingsgeschiedenissen later mooier zijn gemaakt. Al sluit het een het ander natuurlijk niet uit. ‘We hebben elkaar ontmoet op datingsite x’ en dan voegt zij er later aan toe ‘maar zijn pas verliefd geworden in Notting Hill’.

Toch maar opzoek naar een datingsite? Dan vind je hier reviews of kun je .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.