Seniorendating: kiezen voor een nichesite of niet?

“Ik zag dat meer dan honderd mannen mijn profiel hadden bekeken, maar had nog geen enkele reactie in mijn inbox” vertelt een oudere dame over haar ervaring met een algemene datingsite in een interview in de New York Times. Even dacht ze er over om het bijltje er bij neer te gooien,maar op aanraden van haar dochter besloot zezich toch aan te melden bij een datingsite die zich speciaal richt op senioren. Twee weken later had ze haar eerste afspraakje, nota bene met een man zonder profielfoto, volgens haar dochter een slecht idee, maar ze ging toch.

De man bleek geen profielfoto te hebben omdat hij niet herkend wilde worden op zijn werk. Verder was hij charmant, lief en eigenlijk precies waar de vrouw naar op zoek was. Wat ze nooit meer had verwacht gebeurde: Zij en de man zonder foto zijn nu gelukkig getrouwd.

Het is een dilemma waar veel mensen mee worstelen: moet ik me aanmelden op een datingsite met een speciale niche (ouderen, hogeropgeleiden, religieus) of juist kiezen voor een algemene datingsite. Voor beiden is wat te zeggen. De Amerikaanse dame had duidelijk meer succes op een datingsite speciaal gericht op senioren. Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat liefde blind is, ook voor leeftijden, en dat je op algemene datingsites meer keuze hebt.

In Nederland hebben vijftigplussers in ieder geval genoeg mogelijkheden als ze zich willen aanmelden bij een datingsite die zich speciaal richt op een oudere doelgroep. De marktleider Lach.nl stelt dat de site niet per se bedoeld is voor romantische dating, maar vooral ook om nieuwe vriendschappen of contacten te vinden. Bij concurrent 50plusmatch.nl bevinden zich veel hogeropgeleiden, de site werd door het consumentenprogramma Tros Radar onderscheiden met een award. De site zegt veel te doen tegen nepprofielen.

Of je voor een speciale datingsite voor ouderen kiest zoals Lach, 50plusmatch en SeniorenGeluk, of toch voor een algemene site, hangt erg af van je persoonlijke voorkeuren. Sta je ook open voor een jongere partner? Dan is het misschien slimmer om te kiezen voor een algemene site zoals bijvoorbeeld Pepper. Aan de andere kant bieden seniorensites veel voordelen zoals een speciaal op ouderen gerichte klantenservice, minder nepprofielen en een focus die niet alleen op liefde ligt, maar ook op het vinden van fijn gezelschap. Al kunnen die laatste twee natuurlijk prima samen gaan, vraag maar aan die dame uit New York.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.