Singlereizen, vakanties voor singles

singlereizen is de manier voor singles om vakantie te vierenNiets is zo vervelend als alleen op vakantie gaan. Niet alleen het feit dat je geen gezelschap hebt, kan vervelend zijn, maar soms heeft alleen reizen ook nog andere nare bijwerkingen. Onlangs hoorde ik iemand vertellen dat ze in het hotel waar ze verbleef een toeslag diende te betalen omdat ze een eenpersoonskamer geboekt had. Door bewust te kiezen voor kun je dit soort ongewenste toeslagen vermijden.

Singlereizen, alleen reizen in groep

Uiteraard heeft alleen reizen vooral andere implicaties dan financiële. Vooral het sociale aspect is belangrijk. Reizen is zoveel leuker wanneer je je ervaringen met anderen kunt delen. Je bent misschien geen voorstander van singlereizen omdat door dit concept natuurlijk de nadruk op het feit wordt gelegd dat je single bent. Langs de andere kant vertoef je tijdens een reis die speciaal voor singles georganiseerd werd uiteraard in het gezelschap van andere mensen die allemaal in eenzelfde situatie verkeren. Dat schept ongetwijfeld een band en mogelijk worden er tijdens zulke singlereizen wel relaties geboren!

Gedwongen of ongedwongen sfeer?

Waar voor sommige mensen singlereizen aan een gedwongen sfeer doen denken en matchmaking, vormen deze vakanties voor alleenstaanden voor anderen dan weer een hele opluchting. Tijdens singlereizen zal je er immers nooit op aangekeken worden dat je single bent en kun je er zeker van zijn dat je altijd jezelf kunt zijn zonder dat je hoeft te verbergen dat je zonder partner op reis bent.

Reisbureaus voor singlereizen

Sommige reisbureaus zijn gespecialiseerd in een aanbod voor singlereizen, voor andere organisaties gaat het duidelijk om een nevenactiviteit. Welke reisbestemming je ook uitkiest, je vindt altijd wel een reisbureau dat vakanties voor singles aanbiedt. Bestemmingen zijn er genoeg en deze verschillen doorgaans niet van deze die voorbehouden worden voor een algemeen publiek. Ook als alleenstaande kun je naar alle delen van de wereld op reis. Je burgerlijke staat mag je immers niet verhinderen om resoluut te kiezen voor je favoriete vakantiebestemming! Ook de activiteiten die aangeboden worden tijdens verschillen in niets van de activiteiten voor een algemeen doelpubliek. Ook zijn er verschillende datingsites die singlereizen aanbieden.

Waarom kiezen voor singlereizen?

Zoals je na een beetje speurwerk zal merken, verschilt het aanbod voor singlereizen over het algemeen niet zoveel van dat van reizen voor een algemeen publiek. Toch kan het voordelen hebben om in te tekenen op reizen die voorbehouden werden voor alleenstaanden.

Behalve het feit dat iedereen op de reis alleenstaande is, kun je door een bepaalde bestemming te kiezen ervoor zorgen dat je in een ongedwongen sfeer in contact komt met mensen met dezelfde interesses.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.