Singles Events: De singlesreizen

singlesreizen om andere singels te ontmoetenJe bent alleen en je wilt graag even weg. Een avontuur die je zelf en alleen wilt beleven. Een tijdje reizen is dan een goed plan. Even ontsnappen aan de buitenwereld en je dagelijkse leven. Maar ben je er al aan toe om alleen op pad te gaan in een misschien vreemd land? Dat weet je eigenlijk alleen als je de gok durft te wagen.

De avonturier

Het is belangrijk om te weten naar welk soort land je wilt gaan. Ben jij echt een avonturier? Dan kan je misschien een bestemming kiezen met bergen om daar in rond te trekken. Maar zou je dat normaal niet doen? Doe het dan ook niet, want je moet goed weten dat alleen reizen in het begin zwaar kan zijn en wennen. Het beste is dan om in je ‘vakantie-comfortzone’ te zitten in plaats van een nieuwe ervaring op te doen. Dit kan natuurlijk goed uitpakken en een heel leuk verhaal zelfs worden, maar het is aan te raden om naar een plek te gaan dat je vertrouwd en misschien wel kent. Het is namelijk niet zo dat je vrienden of familie om je heen hebt als er iets gebeurd is of om je verhalen mee te delen op dat moment.  

Aangezien je helemaal alleen reist hoef je niet aan andere medereizigers te denken. Dit is een enorm voordeel. Als jij naar een bepaalde stad of bezichtiging wilt hoef je niet eerst te overleggen met de groep of jullie daar wel heen willen gaan. Je kan doen en laten wat je wilt, zien wat je wilt, eten wat je wilt etc. Er zijn geen verplichtingen naar anderen toe. Er zitten natuurlijk ook best veel nadelen aan het alleen reizen. Maar eerst moet je er voor zorgen dat als je alleen gaat reizen dat je goed voorbereid bent. Het inpakken van je koffer is essentieel. De koffer moet je instellen op het vakantieland. Als het een erg warm land is met veel verschillende insecten kan je het beste een ehbo-kitje verzamelen met muggenspray en eventueel een klamboe. Het ligt er natuurlijk aan welk land je alleen gaat bezoeken, maar omdat je alleen bent moet je extra goed voorbereid op reis gaan en van te voren een paklijst maakt voor je koffer. Op de bestemming zelf wil je namelijk zo min mogelijk slepen met spullen, omdat je iets vergeten bent. Het kan natuurlijk wel maar het is makkelijker om alles binnen handbereik te hebben in een vreemd land. Een nadeel is dat als je naar een niet-Engelstalig land afreist dat de taal een barrières kan zijn. In dat soort landen spreken ze de Engelse taal vrij weinig en kunnen er soms onduidelijkheden zijn. Het is verstandig om een klein woordenboekje mee te nemen en de essentiële vragen en antwoorden op een lijstje te schrijven. Je hebt namelijk geen reispartner om het aan te vragen of je ervaringen mee te delen. Dat kan erg eenzaam zijn en jammer, omdat je graag prachtige ervaringen wilt delen.

Singlesreizen

Een andere optie voor alleen reizen zijn de single groepsreizen! Als jij het leuk vindt om met een grote groep singles op pad te gaan en misschien wel een leuk iemand ontmoet dan kan dit een uitkomst zijn! Vroeger hadden singlereizen echt een stoffig imago, maar tegenwoordig is het weer helemaal in. Het is echt een groot voordeel als je met meerdere reist en niet alleen omdat het gezelliger is, maar ze hebben dezelfde reis geboekt, dus vinden ze ongeveer dezelfde dingen leuk om te doen in dat land. Het is ideaal om nieuwe vriendschappen te krijgen en misschien zelfs wel een leuke vrouw/man! Het is fijner dan alleen reizen, omdat je de nieuwe ervaringen en indrukken met elkaar kunt bespreken en ook samen hebt meegemaakt. Er zitten natuurlijk ook nadelen aan de singlesreizen, want dat is altijd zo. Het kan zijn dat het helemaal niet klikt met de groep! Dat is natuurlijk wel echt een moodkiller als er mensen zitten in de groep die je niet echt aardig vindt of misschien wel saai. Een tip om de goede keuze alsnog te maken, single2travel is een online reiswijzer en daar ontdek je wel reisorganisatie en reiswijzen bij je passen! Ook zijn er datingsites die singlesreizen organiseren zoals Relatieplanet of Lexa. Vaak werken zij samen met reisorganisaties zoals bijvoorbeeld Fox, waar je als Lexa lid 25 euro korting krijgt op een reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.