Vreemdgaan: hoe vaak doet de vrouw dat?

vreemdgaan datingVreemdgaan is altijd een fenomeen geweest. En eigenlijk is dit een fundamenteel aspect in iedere relatie. Want iedere stel vraagt zichzelf wel eens af: “wat als mijn partner vreemdgaat”? En ook lijkt men het vaak te geloven dat het de mannen zijn die zich hieraan schuldig maken of tenminste die zich in grotere aantallen hieraan schuldig maken. Maar whatabout de vrouw dan? Hoe vaak maakt een vrouw zich hieraan schuldig? En waarom?

Waarom gaat een vrouw vreemd?

Vrouwen zijn over het algemeen de partner in de relatie die meer letten op dingen met betrekking tot het gevoel. Een zoen bijvoorbeeld is niet gewoon een zoen meer het is eentje met gevoel emotie. Of seks is niet gewoon seks want de vrouwen worden in de meeste gevallen beter bevredigd als gevoel erbij is. Niet dat het niet zo zit bij de man, maar hij kan gewoon seks hebben voor de seks. Een vrouw is dus een emotionele wezen waar gevoel een grote rol speelt. De eerste reden voor uitlopen is dan ook de emotionele disconnect in haar relatie. Als een vrouw geen aandacht, waardering of liefde krijgt kan zij makkelijker keren tot het vreemdgaan.

Aan de andere kant heb je vrouwen die juist alleen voor de seks uitlopen terwijl hun hart thuis bij hun partner zit. Als ze niet genoeg seksuele bevrediging krijgen kan dit buiten gezocht worden. Bij de mannen zit dat eventueel ook zo.

Er zijn ook vrouwen die vreemdgaan voor het geld. De zogenaamde golddiggers die een partner hebben maar dan een rijke vent ontmoeten. Ook als de vrouwen vallen op iemands looks. Als ze al in een relatie zijn maar dan hun droomprinsje vinden. Zonder het uit te maken willen ze dan het beste van beide kanten hebben.

Let wel, het bovengenoemde kan ook gelden voor de man. Maar de mannen gaan voornamelijk vreemd voor de seks. Ze krijgen maar niet genoeg van deze act en zoeken altijd meer.

Vreemdgaan bij slechte relatie

Volgens de statistieken zijn er tot op heden nog grote aantallen vrouwen die niet happy zijn in hun relatie; waar de bovengenoemde punten van toepassing zijn. Veel van deze vrouwen zoeken de nodige aandacht buiten hun relatie en heel vaak is dit ook buiten de schuld van de vrouw zelf. Als we bijvoorbeeld kijken naar de vrouwen die in een bittere relatie zijn dan zien we dat er vooral daar vreemdgegaan wordt.

Vreemdgaan zal waarschijnlijk altijd blijven bestaan en er is helemaal niets dat we eraan kunnen doen. Het vreemdgaan kan met iemand die je in een bar tegenkomt, of op werk, maar ook online zijn er specifieke sites die zich richten op vreemdgangers. Er zijn echter wel manieren om de kans tot vreemdgaan te verkleinen. En dat is werken aan een goede communicatie, een goede band en een goed seksleven tussen jij en je partner. Doe je deze dingen niet, dan kan je je partner niet erg veel kwalijk nemen als hij/zij de nodige aandacht buiten de relatie om zal zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *