Wat mannen willen van een vrouw

wat mannen willen van een vrouwHet wordt steeds duidelijker dat man en vrouw niet zonder elkaar kunnen. Toch lijkt het wel of beide geslachten een mysterie voor elkaar blijven. Hier bekijken we nader wat mannen willen. Meer dan eens vraagt een vrouw die op zoek is naar een partner zich het wel eens af. Daarbij lijkt iedere man dan ook nog eens op zoek is naar iets anders. Dat maakt de zaak er natuurlijk niet gemakkelijker op. In dit artikel lichten we een tip van de sluier op.

Verschillende types van vrouwen

Het lijkt soms op een cliché, maar de meeste mannen zijn op zoek naar een bepaald type vrouw. Dit kunnen zeer uiteenlopende types zijn.

Wat mannen willen? Ze zijn vaak op zoek naar hun moeder

Het lijkt afgezaagd, het wordt immers een beetje te veel gezegd, maar toch schuilt hier veel waarheid in. We groeien, als het goed is, allemaal op in een gezin. We werden allemaal geboren uit een relatie. Daar doen we ook onze eerste ervaringen met het andere geslacht op. In het gezin waarin we opgroeien is er altijd iemand die een moederlijke en een vaderlijke rol opneemt. Of we nu in een traditioneel gezin opgroeien of onze ouders hetzelfde geslacht hebben, we krijgen altijd of we dat nu willen of niet, te maken met rolpatronen. Aan de hand van deze rolpatronen wordt bij veel mannen hun ideale partnerbeeld ontwikkeld. Wanneer we het zo bekijken, dan is het geen wonder dat vele mannen verklaren dat ze op zoek zijn naar het evenbeeld van hun moeder. In de praktijk betekent dit dat ze op zoek zijn naar een zorgende partner, naar iemand die geborgenheid kan bieden. En dit geldt zowel voor stoere mannen als voor mannen die hun zachte kant koesteren. Dat mannen op zoek zijn naar hun moeder, betekent immers niet dat ze het ook leuk zouden vinden om constant bemoederd te worden. Mannen die op zoek zijn naar hun moeder: het is misschien wel het oercliché bij uitstek. Toch valt meer dan eens op dat een man die verklaart zijn ideale vrouw gevonden te hebben, in haar veel herkent van zijn moeder.

Mannen willen niet alleen seks, ze willen ook een maatje

Veel vrouwen denken dat mannen alleen maar op seks uit zijn. Niets blijkt echter minder waar. Vaak zijn mannen niet allen op zoek naar een bepaald type vrouw, maar eerder naar een soort alles-in-een partner. Eigenlijk is dit nog het meest realistische beeld van wat mannen willen. Een partner heeft meer dan een zorgende functie alleen. Geborgenheid is belangrijk in een relatie, maar ook seks en vriendschap zijn belangrijk. Dit zorgt immers voor evenwicht in een relatie en dat duurt het langst!

Met dit in het achterhoofd is het makkelijker je te richten op een date. Een leuke en gratis manier om dat te doen is via een gratis datingsite. Lees onze reviews en vind ook jouw maatje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.