Alleenstaande-Vaders

de datingsite voor alleenstaande vaders en moeders

Alleenstaande-Vaders

8

Design

8.1/10

Prijs

8.0/10

Betrouwbaarheid

8.0/10

Voordelen

 • Makkelijk en overzichtelijk
 • Net design
 • Specifiek voor alleenstaande ouders

Nadelen

 • Om echt toegang te krijgen tot alle functies heb je een Exclusive Membership nodig en dat drijft de prijs op.
 • Alleen en mail en postadres, geen telefoonnummer

Steeds meer alleenstaande ouders durven in Nederland weer te gaan daten en websites zoals alleenstaande-vaders springen daar ontzettend handig op in. Deze website, die overigens sinds 2008 online is, is er voor alleenstaande vaders en moeders, alhoewel de naam anders doet vermoeden. Wel heeft alleenstaande-moeders ook een eigen landingspagina, maar in essentie gaat het om dezelfde site.

Op het moment dat je de website benaderd kijkt een lieftallig gezinnetje je lachend aan. De achtergrond is helder en verfrissend en de webpagina erg overzichtelijk. Dit geeft een gevoel van rust, professionaliteit en geborgenheid. De eerste indruk is dan ook zeer geslaagd. 

Alleenstaande-Vaders Inloggen

Het aanmaken van een profiel op alleenstaande-vaders.nl is compleet gratis en je kunt vrijwel meteen aan de slag met het aanmaken van je profiel. Je wordt stap voor stap aan de hand mee genomen om deze op te stellen.

De datingsite probeert zoveel mogelijk mensen succesvol te helpen en daardoor gaan zij zeer specifiek in op wie je bent als persoon. Schrik dan ook niet van de vraag wat jouw negatieve eigenschappen zijn. Het is immers belangrijk om te weten of iemand helemaal bij je past en deze eigenschappen zijn daar een cruciaal onderdeel van. Verder wordt er gevraagd naar je uiterlijk, toekomstplannen, je lifestyle, ideale partner en natuurlijk ook jouw positieve eigenschappen. Hoe uitgebreider je dit invult, des temeer kans je hebt op het ontmoeten van een leuke date.

Alleenstaande-Vaders Functies

Alleenstaande-vaders maakt gebruik van vier pictogrammen die prominent bovenaan de website staan. Op het moment dat je over het plaatje heen beweegt met je muis krijg je de functie in beeld te zien. Berichten, leden die mij leuk vinden, profielbezoekers en meldingen. Daarnaast heeft de website ook nog andere functies die wel als dusdanig staan omschreven. Zo kun je kiezen uit mijn profiel, instellingen, berichten, speeddaten en zoeken. Kortom, alles is vrij voor zichzelf sprekend.

Alleenstaande-Vaders Zoeken

Als je zelf opzoek gaat naar leuke leden kun je dat via de zoekfunctie doen. Je hebt dan verschillende mogelijkheden. Zo kun je de populairste leden bekijken maar ook degene die nu online zijn of net nieuw op de website zijn.

Als je de keuze hebt gemaakt krijg een overzicht met de leden. Je ziet, indien deze is toegevoegd, een foto met een korte omschrijving, de naam, woonplaats en de leeftijd. Zo kun je op eerste gezicht dus al vast een kleine selectie maken. Hier is dus eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Alleenstaande-Vaders Kosten

Alleenstaande-vaders.nl onderscheid zich echt alleen door zich voornamelijk op alleenstaande vaders te richten, ondanks dat iedereen verder welkom is. De website werkt verder vrijwel het zelfde als iedere andere datingsite. Het aanmaken van een profiel gaat gelukkig vrij vlot en het zoeken word je erg makkelijk gemaakt.

Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om voor een uitgebreider account te gaan waarbij  je onder andere kunt zien wanneer je berichten gelezen zijn, kunt chatten en kunt zien wie jouw profiel heeft bezocht. Dit full membership is al te verkrijgen vanaf €6,95 bij de aanschaf van een jaarabonnement. Naast dit Full Membership heb je ook nog Exclusive Membership. Hierbij kunnen ook members met een gratis membership contact met je leggen, verschijn je hoger in zoekresultaten en profielen bekijken zonder dat andere members dit zien.

De prijzen voor een Full Membership abonnement bij Alleenstaande-vaders zijn als volgt:

 • 12 maanden – € 83,40 (€ 6,95 p/m)
 • 6 maanden – € 59,70 (€ 9,95 p/m)
 • 3 maanden – € 38,85 (€ 12,95 p/m)
 • 1 maand – € 24,95

Wil je daarnaast het Full Membership “upgraden” naar een Exclusive Membership, dan kost dat daarnaast nog € 9,95 per maand extra.

Betaling kan snel en veilig via iDeal, Paypal, Creditcard en Mr. Cash.

Bezoek Alleenstaande-Vaders

Ervaringen met Alleenstaande-Vaders

 • Design

  6.5

  Prijs

  8

  Betrouwbaarheid

  10

  Als een single vader ben ik heel erg blij dat deze datingsite er is. Ik wil het namelijk niet onder stoelen of banken steken dat de grootste liefde in mijn leven mijn zoontje en mijn dochter zijn. Iedere vrouw die ik date komt pas daarna. Alleen een ouder kan zoiets begrijpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.