eMatching

e-matching, de datingsite voor hoger opgeleiden

eMatching

6.9

Design

6.7/10

Prijs

6.8/10

Betrouwbaarheid

7.2/10

Voordelen

 • Bij het programma Kassa als beste uit de test gekomen
 • Goede controle op achtergrond
 • Veel passende matches

Nadelen

 • Uiterlijk van de site kan wel wat beter en vriendelijker
 • Geen chatfunctie

E-Matching is een datingsite waar je als hoger opgeleiden terecht kan om in contact te komen met andere mensen die minimaal een HBO studie hebben gedaan. Als je voor deze site kiest ben je er dus van gegarandeerd dat jij en jouw toekomstige date intellectueel enigszins op het zelfde niveau zullen zitten. Dit is iets wat werkt in je voordeel aangezien je de gesprekken op een date dan veel meer kan verdiepen. Je hoeft niet bang te zijn dat je jezelf iedere keer uit moet leggen maar je kunt ontspannen converseren op gelijk niveau. Kortom, je kunt je zelf zijn.

Als je de datingsite benaderd valt de blauwe banner bovenaan gelijk op. Deze komt je mogelijk al bekend voor van de tv commercials waarmee eMatching adverteert. De kleurencombinatie blauw, wit en een accent oranje is echter een misser. Alhoewel blauw een zakelijke kleur is, roept de combinatie met wit, oranje, groen en zelfs grijs, een zeer onrustig gevoel op. Er gebeurd te veel en het oogt goedkoop. Dat is jammer, want de site is dat zeker niet.

eMatching Inloggen

Het volgende wat opvalt aan eMatching is dat je gelijk een aantal profielen te zien krijgt op de hoofdpagina. Deze worden overigens alleen maar met toestemming getoond. Als je op een foto klikt dan kom je gelijk terecht op de website waar je jezelf in kunt schrijven zodat je de profielen van andere leden kunt bekijken. Dit is erg aanlokkelijk en slim gedaan. Het aanmaken van een profiel is verder wel gratis.

Je kunt overigens geen andere profielen bekijken dan degene die op de hoofdpagina staan. Daarnaast kunt je de informatie uit die profielen ook niet inzien. Om meer profielen te bekijken of de informatie in te zien dien je dus echt zelf een profiel aan te maken.

eMatching Full member

Als je nieuw lid wordt kun je 3 gratis contacten leggen. Je kunt als ware een beetje proeven van het full membership dat e-matching je aanbiedt. Deze kun je overigens aanschaffen vanaf €10,- per maand, afhankelijk van de gekozen looptijd.

Als full member kun je berichten sturen naar andere leden en een onbeperkt aantal profielen per dag bekijken. Bij het gratis profiel is dat laatste ingeperkt zodat alleen serieuze leden een full membership nemen. Zo weet ook jij wie wel en niet serieus op date wilt.

eMatching Kosten

Als je opzoek gaat naar een date via eMatching zul je zien dat dit niet zoveel verschilt als met andere datingwebsites. Je kunt kiezen op regio, leeftijd, en geslacht. Daarnaast wijkt de website wel af van de norm daar je kunt kiezen tussen het opleidingsniveau. Je kunt er voor kiezen om profielen te zien van zowel HBO als Academische opgeleiden, of enkel HBO of enkel Academisch.

Als je de profielen bekijkt zie je dat er een hele hoop diepgaande vragen worden gesteld. Zo win je onder andere informatie in over het werk, opleidingsniveau, inkomen maar ook welke boeken je toekomstige date graag leest en welke muziek deze graag luistert. Zo weet je zeker dat je bij elkaar past op het moment dat je dat berichtje gaat versturen.

De kosten van een Full Membership zijn als volgt:

 • 12 maanden – € 129,95 (€ 10,83 p/m)
 •  6 maanden – € 79,95 (€ 13,33 p/m)
 •  3 maanden – € 49,95 ( (€ 16,65 p/m)
 •  1 maand – € 19,95

Betalen kan snel en veilig via iDeal, Credit Card of overschijving.

Bezoek eMatching

 

Ervaringen met eMatching

 • Ik wil toch even kwijt dat ik het fijn vind dat er een datingsite voor hoger opgeleiden is. Ik val nu eenmaal op mensen die een hogere intelligentie hebben. Ik zal ze maar niet verklappen dat ik zelf de MTS heb gedaan.

 • Design

  3.7

  Prijs

  0

  Betrouwbaarheid

  0

  Ik had een zeer ranzig sexverzoek gekregen op ematching en heb uiteraard (gezien ik op zoek ben naar een serieuze relatie op niveau) niet netjes terug gereageerd.
  Vervolgens mag meneer op de site blijven als betalend lid en is mijn gratis profiel direct en zonder enig bericht geblokkeerd. Na heen en weer gemail met de klantenservice wordt ik voor leugenaar uitgemaakt en ook nog eens verzocht het zgn bericht naar hen door te sturen terwijl ik niet eens de site meer opkom.
  OP ZOEK NAAR EEN SERIEUZE RELATIE? EMATCHING IS ABSOLUUT NIET DE JUISTE SITE!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.