Paiq

Paiq, de leuke en vernieuwende gratis datingsite

Paiq

8

Design

7.8/10

Prijs

8.8/10

Betrouwbaarheid

7.4/10

Voordelen

 • Leuk en verfrissend concept
 • Je kunt de site gratis gebruiken

Nadelen

 • Aanmelden duurt toch langer dan beloofd

Als je voor het eerst naar paiq.nl toegaat dan knipper je even met je ogen. De lay-out is alles behalve standaard te noemen. Een blauwe achtergrond met een jonge vrouw die haar handen als een fotoframe voor zich houdt siert dit webadres. Oranje en donkerblauwe letters markeren het logo en met het tekstballonnetje er omheen krijg je een jonge indruk. Het is dan ook niet vreemd dat je jezelf even afvraagt of je echt wel op een datingsite terecht bent gekomen. Het enige wat uiteindelijk kan bevestigen dat je toch op het juiste adres bent is het vlak aan de rechterkant waarbij je kan aangeven van welk geslacht je bent en naar welk geslacht je opzoek bent.

Paiq Leuke twist

Paiq.nl is geen standaard datingsite. Dat wordt wel duidelijk als je wat verder scrolt. Je maakt namelijk helemaal geen profiel aan. Je hoeft geen lijstjes neer te pennen over wie je bent of andere, volgens de website, cliché dingen. Nee. Je leert andere mensen al chattend kennen.

Paiq Inloggen

Uiteraard dien je wel een account aan te maken. Dit doe je in het eerder vernoemde vakje aan de rechter kant. Je geeft je voorkeuren op en vult een email adres in. Niets meer, niets minder. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail toegestuurd en vanuit daar ga je verder.

Als je op de bevestingslink klikt word je weer terug gestuurd naar de website van Paiq. Daar maak je een gebruikersnaam en een wachtwoord aan. Daarnaast ga je ook akkoord met de algemene voorwaarden indien je verder wilt gaan. Je komt in een scherm waar je toch wat basisinformatie gevraagd wordt in te vullen. Je kan denken als vragen of je single bent, hoeveel je weegt en of je kinderen hebt.Deze vragen zijn verplicht.

Als je denkt dat je klaar bent heb je het akelig mis. Ondanks dat paiq.nl aangeeft dat je geen lange vragenlijsten hoeft in te vullen wordt je er nu toch mee geconfronteerd. Maar liefst 28 verschillende vragen over je persoonlijkheid, 14 vragen over intimiteit en 12 vragen over je levensstijl. Dat is toch wel een flink aantal en ze zijn allemaal verplicht.

Gelukkig volgt daarna de afronding waarbij je gevraagd wordt om nog een foto te uploaden. Vervolgens krijg je gelijk je profiel te zien waarbij matches naar voren komen. Deze kan je bevestigen met okay om ze vervolgens een chatbericht te sturen. Wat blijkt daar uit; je moet ook nog interesses invullen, dat doe je dan weer in een ander gedeelte van de website.

Paiq Dating

Goed, de valse beloftes van Paiq even over het hoofd ziende, de website werkt als een kanon. Aan de linkerzijde heb je een menu en op de hoofdpagina heb je een groot aantal opties. Je kan berichten inzien maar je kan ook speeddaten of deel nemen aan een foto-toernooi.

Buiten de basiskeuzes heb je onder andere ook de mogelijkheid, in het menu, om een openingszin in te stellen. Deze wordt dan standaard voorgelegd in een chat.

Paiq Kosten

Paiq is in principe een gratis datingsite. Je kunt er prima terecht zonder ooit je portemonnee open te trekken. Wil je echter iets meer (meer matches, extra informatie etc), dan kun je ook een abonnement afsluiten. De kosten hiervan zijn € 9,95 per maand en er is een eenmalig bedrag van € 10.

Bezoek Paiq

Ervaringen met Paiq

 • Design

  7

  Prijs

  6

  Betrouwbaarheid

  5

  Al in het verleden wel is op Paiq gezeten toen vond ik de matches erg arrogant reageren, nu weer even gekeken niks veranderd. Ik zelf heb totaal geen idee waarom sommige dames zo arrogant reageren, heb ik iets verkeerd gedaan?

  De site zelf is gebruiksvriendelijk je kan gratis matches krijgen en wil je dit sneller dan moet je wel betalen.

  Leuke site maar er zitten veel Chagrijnen op blijkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *