Relatieplanet

Nederlands bekendste datingsite Relatieplanet

relatieplanet

8.5

Design

9.0/10

Prijs

8.5/10

Betrouwbaarheid

8.0/10

Voordelen

 • Veel leden
 • Fijn nieuw design
 • Events en Activiteiten

Nadelen

 • Druk
 • Je moet goed de zoekfunctie gebruiken om jouw ideale partner te vinden

Relatieplanet, dat in mei 2002 online is gekomen is inmiddels één van de meest populaire datingsites van Nederland en België. De site heeft een overvolle prijzenkast en is meerdere keren uitgeroepen tot beste datingsite en populairste datingsite van het jaar. Ook zijn er prijzen voor beste klantenservice, iets wat in de datingwereld zeker niet voor alle datingsite geldt.

Onlangs heeft Relatieplanet een make-over gehad. Dit was nodig want het design en de functionaliteit was toch enigszins gedateerd. Dit heeft er voor gezorgd dat het systeem waar Relatieplanet op draait betrouwbaarder, makkelijker in gebruik en overzichtelijker is geworden.

Relatieplanet Inloggen

Wanneer je een gratis profiel aan maakt bij Relatieplanet krijg je gelijk te maken met de functie Profielranking. Dit is één van de nieuwste functionaliteiten waarbij je een ranking krijgt op basis van hoe serieus je jouw profiel ingevuld. Je begint met 0 sterren (je kunt dan nog niet gevonden worden) en elke keer krijg je een ster erbij wanneer je bijvoorbeeld dingen aan je profiel toevoegt, zoals een leuke oproeptekst of een profielfoto. Je kunt maximaal 5 sterren krijgen en wanneer je Full Member bent kun je zien wie welke ranking heeft. Dit helpt je een handje bij het in contact komen met andere leuke en serieuze members.

Relatieplanet heeft tal van leuke functies, maar wat ze ook speciaal maakt zijn de events en activiteiten die ze organiseren. Zo heb je de populaire Singlesfeesten, verschillende workshops van datingcoaches en Single reizen, waarbij je bijvoorbeeld je ideale partner kunt ontmoeten op een mooi eiland of tijdens de wintersport!

Zoeken bij Relatieplanet gaat gemakkelijk en je hebt een uitgebreide zoekfunctie. Je kunt op allerlei mogelijkheden selecteren, van haar kleur tot aan sterrenbeeld. Ook kun je krabbels plaatsen (een soort openbare status updates) en berichten sturen.

Relatieplanet Kosten

Met een gratis profiel op Relatieplanet kun je al veel zien en doen. Wil je echter geheel gebruik maken van de site dan moet je een Full Membership afsluiten. Als Full Member krijg je onderandere een betere positie in zoekresultaten, kun je ongelimiteerd berichten verzenden naar Full en gratis members en kan je reageren op krabbels. Je kunt al lid worden vanaf 6 euro per maand, wat Relatieplanet tot een zeer betaalbare datingsite maakt.

 • 12 maanden – € 72,00 (€ 6,00)
 • 6 maanden – € 48,00 (€8,00 p/m)
 • 3 maanden – € 27,00 (€ 9,00 p/m)
 • 1 maand – € 20,00

Betaling kan gemakkelijk en veilig via iDeal, Creditcard of Paypal. Daarnaast is Relatieplanet aangesloten bij het Thuiswinkelwaarborg en Keurmerk Veilig Daten.

Bezoek Relatieplanet

 

Ervaringen met Relatieplanet

 • Helemaal blij

  Design

  9.3

  Prijs

  9

  Betrouwbaarheid

  9

  Gebruik gemaakt van de leuke actie en helemaal blij, want ik heb gelijk een date! Volgend weekend hebben we afgesproken en ik heb er helemaal zin in.

 • Design

  9

  Prijs

  7.5

  Betrouwbaarheid

  7.7

  Mooie nieuwe site. Was het ook wel aan toe. Beter in gebruik en alles werkt een stuk soepeler. Ook lijkt het alsof ik meer reacties krijg, maar dat zal wel aan mij liggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *