4 Tips om te kijken of het je date alleen om de seks gaat

opzoek naar een serieuze dateAls je begint te daten kun je dat op verschillende manieren. Je kunt speeddaten, via je sociaal netwerk of online daten. Het vinden van een date is een ding maar voor de mensen die zoeken naar een serieuze date met wie ze eventueel hun leven kunnen doorbrengen; dat is een ander verhaal. Het is niet altijd even makkelijk om na de eerste dates door te gaan met een persoon totdat je een stabiele long-lastingrelationship hebt omdat er zovelen zijn die alleen een bed relatie willen. Daarom zijn er hier enkele tips om na te gaan als je datingpartner echt een serieuze relatie wilt of als de persoon er alleen is voor de seks.

1. De persoon maakt alleen opmerkingen over jouw uiterlijk.

Opmerking over het uiterlijk hoeven niet altijd slecht te zijn, integendeel is het prettig om zo af en toe een compliment te krijgen. Maar als de persoon niets anders dan jou (good) looks opmerkt en daar ook op in gaat kan het wat anders betekenen.

Wat je hieraan kunt doen is het volgende: Vraag de persoon, bij het eerstvolgende complimentje, om jou te vertellen welke innerlijke kwaliteiten hij/zij van jou leuk vindt. (bv. Intelligentie, geduld, creativiteit of gewoon een good sense of humor). Als de persoon hier geen antwoord op kan geven dan mag je voorzichtig zijn.

2. Conversaties krijgen altijd een seksueel tintje.

Het kan voorkomen dat doodnormale conversaties steeds in een seksueel getinte richting gestuurd worden door je partner. Vergis je niet, want af en toe een kleine schuine grap is ook normaal en soms ook best grappig. Dus ga niet direct op de persoon af als ze dat doen. Maar als iedere kleine topic door de persoon in een seksuele sfeer gebracht worden met jou in het midden dan is het ook een uitkijkertje.

Wat je hieraan kunt doen is het volgende: Zeg de persoon dat echte conversaties met diepgaande betekenissen jou heter kunnen maken dan seksueel getinte opmerkingen.

3. Hun idee van een date is pizza bij jou thuis.

Niet iedereen heeft altijd zin om echt de straat op te gaan voor quality time. Maar als de dates altijd of bijna altijd inhouden dat jullie thuis blijven om te eten of als de partner hierop aandringt, dan mag je uitkijken. Het is namelijk zo dat het thuis makkelijker om schuine dingen te doen. Het is trouwens makkelijker. Ook wilt de persoon dan waarschijnlijk geen geld en tijd in jullie relatie investeren.

Wat je hieraan kunt doen is het volgende: Laat de persoon weten dat je geen dates zult accepteren thuis. Geef aan dat je ook wel behoefte hebt aan een elegante of zelfs casuele date buiten het huis. Wilt de persoon “Netflixandchill” dan moet dat openlijk gezegd worden.

4. De persoon wordt boos als je geen seks wilt hebben.

Als je uiteindelijk in een fase bent waar jullie al seksueel actief zijn dan kun je het makkelijker meten. Iemand die echt met jou wilt zijn zal ieder moment met je waarderen. Maar iemand die erin is voor de seks kan heel boos worden wanneer je dat weigert.

Wat je hieraan kunt doen is het volgende: Als de persoon boos wordt wanneer jij weigert, zeg goedenavond en ga maar naar bed. Discussieer niet.

Bezoek Pepper voor een serieuze date

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.