6 dating tips voor beginnende online daters

online daten voor beginnersHoe meer de technologie zich ontwikkelt, des te bekender het online daten wordt. Langzamerhand maken steeds meer mensen de overstap naar het online daten; af van de traditionele beginselen van een normale meet-date scenario. Als je een besluit maakt om online te gaan daten, dan ben je niet alleen. Samen met jou registreren zich dagelijks tienduizenden nieuwe mensen zich voor deze vorm van daten. Maar wanneer zoveel nieuwelingen zich aanmelden heb je natuurlijk ook de minder prettige kant aan verbonden. Precies dat het NIEUW is. Heel vaak weten mensen niet hoe ze moeten omgaan met de technologie en kunnen daardoor minder succesvol zijn in het vinden van een date. Daarom sommen we hier de de beste tips om te beginnen met het online daten:

1. Plaats een recente foto van jezelf
Het plaatsen van een foto is altijd een pluspunt. Dit trekt automatisch meer mensen aan doordat ze meteen een beeld kunnen vormen van de persoon aan de andere kant van het scherm. Behalve dat je foto recent moet zijn is het ook belangrijk om een redelijk goed uitziende foto van jezelf online te plaatsen. Maar, de foto moet een duidelijke weergave zijn van jezelf. Het moet niet dusdanig bewerkt worden dat je op de foto lijkt op een supermodel en in werkelijk helemaal niet.

2. Wees uniek en specifiek in je profiel
Iedereen kent die standaard interesses van “ik hou van muziek” of “ik houd van wandelen” etc. Vertel daarom iets meer over jezelf, wees specifiek en vertel ze iets persoonlijks. Het is altijd prettiger om een duidelijk beeld van iemand te kunnen vormen.

3. Reageer alleen op berichten van mensen die jou interesseren
Online gaat een wereld van potentiële matches voor je open. Maar laat dat je hoofd niet boven stijgen. Je kunt soms wel aardig wat berichten incasseren van mensen die interesse in je hebben. Maar uiteindelijk dien je te reageren op de mensen die jou ook interesseren. Al het ander is ballast en tijdverlies dat uiteindelijk kan resulteren in teleurstelling.

4. Houd je berichten kort
Het is natuurlijk altijd leuk om een warm bericht terug te sturen naar iemand maar het is ook belangrijk dat je straight to the point bent in je berichten. Niet teveel ballast. Je hebt immers nog veel over te praten op je eerste date!

5. Als jullie interesse in elkaar hebben, spreek dan gauw af
Net zo snel als de berichten binnenkomen en potentiële partners je de eerste berichten sturen, kunnen ze ook weer iemand anders vinden. Het is een grote “markt” met veel aanbiedingen. Hebben jullie beide interesse in elkaar? Spreek dan gauw af voor een eerste date. Het kan een mogelijke levenspartner zijn die voorbij komt in je berichten.

6. Probeer verschillende datingsites uit
Het kan ook een hulp zijn om verschillende datingsites uit te proberen. Hierdoor kun je zien wat de andere bieden dat de ene niet heeft. Zo zal je op een gegeven moment ook kunnen herkennen welke datingsites beter zijn dan een ander. Uiteindelijk draagt het allemaal een stukje bij aan je online vaardigheden.

Online daten kan soms heel goed gaan maar soms ook echt sukkelen. Maar laat dat je niet demotiveren. Naarmate je meer gebruik maakt van dit stukje technologie, des te meer je zal wennen, des te groter de kans tot slagen voor een succesvolle date!

Bezoek Lexa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *