Profielschets maken, 4 date tips

date tips voor het maken van een profielschetsOnze hedendaagse samenleving stelt ons dagelijks voor een enorm aantal keuzes. Van iets onbenulligs zoals de manier waarop je je koffie drinkt, tot de plannen die je voor jezelf maakt voor de rest van je leven. Er is echter één factor die bij iedereen wel meespeelt: liefde. Iedereen zoekt het en iedereen wil het vinden. Soms lijkt het zelfs, alsof het alle andere zaken in ons leven overstijgt. Tegenwoordig wordt zelfs deze zoektocht ons makkelijk gemaakt, in de vorm van websites die het mogelijk maken virtueel anderen te ontmoeten. Maar zelfs met behulp van deze sites is het zoeken naar liefde vergelijkbaar met het vinden van een speld in een hooiberg. Zoveel aanbod, zoveel mensen, zoveel wensen! Hoe zorg je er dus voor, dat je je eigen kansen vergroot zonder je helemaal suf te moeten zoeken, hoe is je profielschets?

Profielschets maken

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: door geheel, volkomen en oprecht jezelf te zijn! We kennen allemaal het ‘facebook-fenomeen’; mensen posten vaak alleen dingen, waardoor hun leven er beter uitziet dan het eigenlijk is. Instagram foto’s met 100 filters, vakantiefoto’s, foto’s tijdens het uit eten gaan… In principe nietszeggende zaken, want meer weten over de persoon zelf is er niet echt bij. Wil je iemand vinden die écht bij je past, houd dan de volgende tips aan bij het maken van een profielschets:

• Plaats alleen recente en waarheidsgetrouwe foto’s op je profiel. Dus geen foto’s van 20 jaar geleden. Probeer ook foto’s met meerdere invalshoeken te kiezen en foto’s waar je helemaal op staat. Als je met iemand zal afspreken, wil je je immers zeker voelen en niet bang zijn dat de ander alsnog afknapt op je zelfgecreëerde leugens.
• Wees eerlijk over je interesses, hobby’s en algemene manier van leven. Als je postzegels verzamelt en graag puzzelt, vul dan niet in dat je graag alle festivals afstruint. Je doet je dan anders voor dan je werkelijk bent. Hierdoor vind je ook automatisch iemand, die anders is dan jij of in ieder geval minder goed bij je past.
• Wees ook te allen tijde eerlijk over je intenties! Zoek je iemand om een langdurige relatie mee aan te gaan, zeg dit dan ook. Lieg niet, want als je stoer probeert te doen door te stellen dat je alleen one-night stands zoekt, is dit ook precies wat je zult vinden. En word je daar uiteindelijk gelukkiger van? Neen.
• Praat zoals je normaal ook met je familie en vrienden praat. Vaak wordt gezegd dat je de ander moet kopiëren om een gesprek op gang te houden, spiegelen noemt men dat. Maar wil je dit de rest van je leven blijven doen? Je anders voordoen dan je bent, alleen maar om leuk gevonden te worden..? Is dat werkelijk liefde?

Voor iedereen is er iemand op aarde. Op elk potje past zeker weten een dekseltje. Zorg er dus voor dat je die van jou niet misloopt, door je anders voor te doen dan je bent. De wereld zit al vol met na-apers, waarom volgen als je ook kunt leiden?

Ieder mens is uniek, wees ook uniek. Anderen zullen je alleen maar respecteren hierom. En als bijkomend voordeel vind je straks iemand, die jou leuk vind om wie je écht bent. Wees lekker jezelf, is helemaal niks mis mee! Probeer ook verschillende datingsites. Werkt Lexa niet voor jou? Wellicht is Pepper dan wel iets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.