Dating Tips: 4 tips voor single moeders

datingsites voor singles oudersIn je eentje een kindje opvoeden. Het is al moeilijk genoeg, dus niet zo heel gek, dat er van daten eigenlijk weinig terecht komt. Waar moet je in vredesnaam de tijd vandaan halen? Daarnaast loopt het vaak ook nog eens op een fiasco uit. Voorbeeld: paar leuke dates gehad, je voelt je eindelijk op je gemak, dus besluit je te vertellen dat je een kind hebt. Lijkt wel Houdini, zo snel is hij verdwenen. En al die tijd die je aan hem had besteed, had je aan de 100 andere dingen kunnen spenderen die op je oneindige to-do list staan.

Maar ja… Voor altijd alleen blijven? Klinkt ook niet al te best. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als online dating. Een prachtige oplossing, die ook nog eens enorm veel tijd kan besparen. Want je filtert het gespuis er direct al uit. Hoe je dit doet? Hierbij een paar simpele tips.

Wees eerlijk over je situatie

Vertel op je profiel gewoon open en direct, dat je moeder bent. Je hoeft niet al teveel in details te treden, maar het bespaart je gewoon zo ontzettend veel gedoe! Plus je weet meteen dat eventuele geïnteresseerden hier geen issues mee hebben. Sterker nog, misschien zoeken ze juist iemand zoals jij. Een volwassen vrouw, die weet hoe het leven in elkaar steekt.

Wees tevens eerlijk over jezelf

Als je wilt dat anderen oprecht zijn, dien je dit natuurlijk zelf ook te zijn. Plaats dus bijvoorbeeld geen foto’s van tien jaar geleden, met andere woorden van voor de bevalling. Wees ook eerlijk over je intenties. Ben je echt op zoek naar een relatie, zeg dit dan ook. Beweer niet op zoek te zijn naar een kort avontuurtje of one-night stand, als dit overduidelijk niet zo is. Je snijdt enkel en alleen jezelf in de vingers.

Communiceer luchtig en leuk

Begin alsjeblieft niet met een tirade over je ex. Of over het feit dat je leven misschien heel eenzaam en sneu is. Niemand, nee echt niemand, wil dit horen. Dit is iets om met vriendinnen te bespreken, of je moeder. Probeer gezellig en geïnteresseerd over te komen, dit is immers precies wat je ook van de ander verwacht. En ook niet onbelangrijk; geef de ander evenveel tijd en ruimte om te praten en vragen te stellen. Communicatie is geen eenrichtingsverkeer.

En als je afspreekt?

Doe dit dan op een openbare en veilige locatie. Plus; laat iemand weten waar en met wie je hebt afgesproken. Als het goed is hebben jullie al de nodige gesprekjes gehad, via chat of misschien telefonisch, maar het is vooralsnog altijd verstandig om voorzichtig te zijn. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je ook gewoon mag genieten. Door de fijne filteropties die online dating biedt, zou je in ieder geval met een goede match moeten zijn. Dus alle tijd om elkaar goed te leren kennen! Zonder angst voor Houdini-achtige trucjes.

Liefde is weggelegd voor iedereen, dus ook echt wel voor mensen die al kinderen hebben. Iedereen heeft een verleden, dus er is voor iedereen wel iemand. Waag gewoon de gok en kijk waar je belandt… Wat heb je immers te verliezen?

Wil je een datingsite proberen waar het vooraf duidelijk is hoe jou situatie is? Probeer dan een gespecialiseerde datingsite zoals bijvoorbeeld Alleenstaande mamas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *