Dating Tips: De kunst van online dating profielen

hoe maak je een online dating profielMisschien is het haar glimlach of haar gevoel voor humor dat je aandacht heeft getrokken. Misschien is het een combinatie van haar opvallend mooie figuur en zelfvertrouwen waardoor je sprakeloos bent. Of misschien heb je geen idee waarom je je tot haar aangetrokken voelt. De werkelijke reden is een betwistbaar punt. Eigenlijk weet je eerlijk gezegd maar één ding zeker: je wilt haar aandacht. De vraag die je jezelf moet stellen is: “hoe ga je je dromen omzetten in werkelijkheid?”. De aandacht van een vrouw trekken en vasthouden op een online dating site kan een behoorlijke uitdaging zijn. Als je geïnteresseerd bent in een bepaalde vrouw, is het meer dan waarschijnlijk dat honderden andere mannen ook geïnteresseerd zijn in haar. Hoewel wederzijdse interesse nooit gegarandeerd is, zijn er kleine stappen die je kunt nemen om de kans op (online dating) succes te vergroten. Voordat je een profiel aanmaakt of een bestaande gaat pimpen, om de aandacht van die vrouw te krijgen, dien je eerst de aard van online dating profielen beter te begrijpen.

Online dating profielen zijn vergelijkbaar met advertenties van onroerend goed. Als iemand de markt gaat afstruinen voor het kopen van een huis, is één van de eerste dingen waarnaar men kijkt de foto’s. Evenzo worden online daters allereerst aangetrokken tot de foto’s op het profiel van een persoon. Fysieke aantrekkingskracht is immers het eerste waar iedereen op let. Als de potentiële koper wordt aangetrokken tot wat ze zien, zullen ze vervolgens lezen wat het huis hen biedt. Als de advertentie karig is of een schaarse uitstraling heeft, zal de potentiële koper waarschijnlijk verder kijken naar andere woningen. Echter, als de advertentie authentiek en uitnodigend is, lijkt te voldoen aan diens basiscriteria, zal de koper meer dan waarschijnlijk worden overgehaald om de woning in het echt te willen zien. Hetzelfde geldt voor online profielen. De volgende tips hieronder zullenje helpen bij het maken of vernieuwen van je online dating profiel.

Profielfoto’s
• Plaats huidige en onbewerkte foto’s. Het posten van oudere foto is bedrieglijk en verkeerd. Zou je niet boos worden als de vrouw waar je zelf in geïnteresseerd bent, 10 jaar ouder en 15 kilo zwaarder in het echt zou zijn? Het maakt niet uit hoe lief ze dan ook mag zijn, het is waarschijnlijk niet genoeg (meer). Je wilt uiteindelijk iemand die zich voelt aangetrokken tot de manier waarop je er in het heden uit zieten niet hoe je er 10 rimpels geleden uitzag.
• Upload minimaal 6 foto’s (waarvan minstens één waar je helemaal op staat) en vervang ze periodiek om je profiel up-to-date te houden.
• Plaats liever geen foto’s met andere vrouwen (zelfs als de andere vrouw gewoon je zus is).
• Voordat je een selfie plaatst, controleer eerst je omgeving. Positieve en negatieve veronderstellingen zullen automatisch worden gemaakt op basis van je omgeving en niet enkel op basis van je eigen verschijning op de foto. (bijv. een vies huis, potjes van pillen die rondslingeren).

Profiel Bio
• Je bio zou ongeveer 2-3 paragrafen lang moeten zijn.
• Wees eerlijk over wie je bent, wat je wilt in het leven en zoekt in een partner.
• Geef informatie over wat je te bieden hebt aan iemand anders, niet alleen wat je zelf wilt van iemand.
• Vermijd clichés (bijv. “Ik geniet van lange wandelingen op het strand”, “Ik ben een spontane jongen met passies” etc.)
• Steek echt moeite in je profiel. Mensen kunnen zien hoeveel je geïnvesteerd in je bio. Als je je minimaal inspant wat dit punt betreft, zullen mensen zich afvragen of je wel serieuze intenties hebt.
• Vermijd te veel nadruk op je kinderen, vooral eventuele dochters. Hoewel je kinderen uiteraard zeer belangrijk zijn, wil niemand het gevoel hebben dat ze zullen moeten concurreren met hen. Opmerkingen zoals “mijn dochter is mijn kleine prinses”, “ze is het mooiste meisje van de wereld” en “niets zal ooit tussen mij en mijn meisje(s) komen” zijn behoorlijke afknappers. De vrouw die je uiteindelijk wilt daten, wil zich voelen als een prinses die haar ridder heeft gevonden. Ze wil de mooiste zijn in jouw ogen.
• Houd relaties uit het verleden ook in het verleden; ventileren hierover op je profiel zal je nergens brengen.
• Zorg ervoor dat je je profiel dubbel naleest en alle grammaticale en/of spelfouten corrigeert.

Ben je er klaar voor en wil je een profiel aanmaken op een datingsite? Lees dan bijvoorbeeld onze reviews en probeer Relatieplanet. Het is één van de meest populaire datingsites van Nederland en wellicht vind je daar jou nieuwe partner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.