Dating Tips: Hoe vermijd je dat je wanhopig klinkt op een datingsite?

vermijd wanhopig overkomenOnline datingsites en romantische sociale netwerken kunnen zeer productief zijn in het helpen van singles om anderen te ontmoeten. Nieuwe mensen ontmoeten zonder enige geografische barrières kan verbazingwekkend zijn, niet enkel in het vinden van liefde, maar ook voor levenslange vriendschappen en zelfs banen. De meeste singles plaatsen zichzelf echter op websites met ontzettend hoge verwachtingen, waarmee ze hopen in één keer iemand te vinden die daar aan voldoet. Maar te wanhopig overkomen kan je beroven van betere kansen op het vinden van een partner. Je dient daarom alle mogelijke manieren te gebruiken om je wanhoop toch een beetje verborgen te houden, wil je uiteindelijk succes boeken.

Houd je profiel eenvoudig en vriendelijk

Het geven van te veel details op je profiel en het vertellen van te veel over jezelf kan een wanhopige setting creëren. Bij het aanmaken van profiel, helpt het derhalve om alles zo aantrekkelijk, eenvoudig en vriendelijk mogelijk te houden. Dus niet te veel te zeggen; minder is altijd beter.

Vermijd ongepaste taal en foto’s

Veel wanhopige singles hebben de neiging om ruwe uitspraken en taal te gebruiken in de hoop dat ze de hiermee juiste mensen aantrekken. Potentiële partners zijn natuurlijk hetgeen je nastreeft, maar je wilt er ook voor zorgen dat hetgeen je nastreeft oprecht is en overkomt. Vermijd negatieve berichten die aan je persoonlijkheid afdoen, zodat je serieuze gegadigden juist niet afketst.

Wees voorzichtig met je complimenten

Niet elke grap of gesprek dient ervoor een compliment aan te trekken. Het beste is om een ander complimenten op maat te geven tot een niveau dat aanvaardbaar is. Overdadige complimenten en verklaringen die onnatuurlijk aanvoelen kunnen een zeer negatief beeld van je schetsen. Je hoeft het echt niet eens te zijn met alles dat je partner of date zegt, alleen maar om een relatie te hebben.

Wees voorzichtig met intieme details

Ze moeten eigenlijk worden vermeden in de eerste gesprekken. Hetzelfde geldt voor historische ellende gerelateerd aan je leven en dating. Dergelijke openbaringen in vroege stadia van de date kunnen je laten overkomen als een behoeftig persoon op zoek naar een verlosser. Om elkaar beter te leren kennen kan je doelstelling bijvoorbeeld zijn: de rest zal later wel op zijn plaats vallen.

Kies je communicatie schema wijselijk

Je potentiële partner verstikken zal nooit succesvol uitwerken. Hoe enthousiast je ook over je nieuwe date kunt zijn, het is alleszins redelijk om de ander ademruimte te geven. Het is raadzaam om een beetje tijd te laten passeren tussen de gesprekken. Het zal de interesse ten goede komen en op hetzelfde moment geven jullie elkaar beiden de tijd om te evalueren, of je geïnteresseerd en enthousiast in en over elkaar bent. Dring niet teveel aan, laat in plaats daarvan ook je partner gesprekken beginnen wanneer hij of zij daar zin in heeft.

Kaart absoluut het onderwerp huwelijk niet te vroeg aan

De meeste mensen willen logischerwijs settelen op een bepaald punt. Vermijd dit onderwerp echter in een (al) te vroeg stadium, want het maakt je wanhopig en onzeker. Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige mensen problemen hebben met verplichtingen zoals het huwelijk. Gesprekken hieromtrent gebeuren automatisch wanneer beide partijen oprecht verliefd zijn op elkaar en zeker over elkaar.

Ben je er nu helemaal klaar voor? Probeer dan eens eDarling of Relatieplanet en wellicht vind ook jij je nieuwe partner via een datingsite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *