Werken sugar daddy relaties? Hierbij 5 tips…

sugar daddy sites“Sugar daddy”. We horen dat vaak in gesprekken van mensen. Soms maken ze daar een grapje om; een oudere man in een mooie auto: “ik heb een sugar daddy nodig”. Waarna er gelachen wordt. Maar het gaat veel verder dan een grap alleen want de zogenaamde sugar daddy’s bestaan wel echt. En de relaties ook. Voor alle duidelijkheid: sugar daddy relaties hoeven niet speciaal gebaseerd te zijn op geld. Het gaat gewoon om een relatie tussen een jongere dame (tussen 20 en 35) en een oudere man (boven 55) of andersom. Hoe groter het leeftijdsverschil, des te groter dat sugar daddy effect. En als je zo naar de leeftijden kijkt gaat het om relaties van ten minste 20 jaar verschil in leeftijd; wat dus nog vaker voorkomt. Maar de vraag is natuurlijk: werken deze sugar daddy relaties wel echt?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op dit soort relaties. De zogenaamde mindere kanten van deze relaties die een hele grote rol spelen. Onderzoek wijst uit dat veel van dit soort relaties van korte duur zijn. Niet allemaal! Maar de mate waarin ze beëindigd worden is groter dan die welke een succes worden. En daar zijn de volgende punten van belang:

1. De vlam in de relatie brand uit naarmate het stel ziet dat ze minder gemeen hebben.
Conversaties worden korter en levensinzichten verschillen grandioos. Wat leuk is voor een 20 plusser hoeft niet (en is meestal niet) leuk voor een oudere persoon. Dat verantwoordelijkheidsgevoel verschilt bij beide mensen.

2. Er valt niets meer om over te praten.
Heel vaak worden de onderwerpen van conversaties gebaseerd op levenservaringen. Dat zijn dan niet gewoon de “pep-talk” maar de echte diepergaand conversaties. En de levenservaringen spelen dan in op de manier waarop iemand kijkt naar verschillende vraagstukken. Als de leeftijden verschillen en de ervaringen verschillen zullen ook de inzichten verschillen. En dat kan leiden tot botsingen binnen de relatie.

3. Hij realiseert zich dat hij met iemand oud(er) wilt worden.
Hij wilt op de zondagochtend wakker worden en op het achterterras met iemand een kopje thee of koffie kunnen drinken. Hij wilt niet naast iemand wakker worden die een hangover heeft van de vorige avond uitgaan en feesten. Het zijn de kleine dingen die het gevoel van ‘samen oud worden’ zullen beïnvloeden; de kleine dingen die moeilijk te vinden zijn bij een 20 plusser.

4. Zij realiseert zich dat ze kinderen wilt hebben.
Op oudere leeftijd seksueel kunnen performen is een ding. Maar het WILLEN krijgen van kinderen op die leeftijd is een ander ding. Zij wilt een familie en hij heeft dat misschien al gehad. Als niet, dan wilt hij dat waarschijnlijk niet meer. Dit is een van de gevoeligste onderwerpen binnen dit soort relaties. En daar zouden beide mensen moeten weten wat ze precies willen alvorens zij met de relatie beginnen. Iemand zal zich moeten neerleggen bij het besluit van het ander of ze zullen beide hetzelfde moeten willen.

5. Hij heeft de energie niet om de dingen te doen die zij wel kan.
Als het nou feesten is tot 3:00 uur zaterdagavond of als het om reizen gaat of zelfs gewoon een wandeling in het winkelcentrum. De oudere kan daar moe van worden. En ook dat kan zorgen voor botsingen. Het kan de reden zijn dat dit stel minder samen zal gaan doen.

Let wel, dit zijn hoofdredenen waarom de relaties meestal tot een einde komen. Het is niet onmogelijk om zo een relatie te behouden. Als jullie gezamenlijk deze punten aan de orde brengen en praten over wat jullie eigenlijk willen alvorens de stap te maken in de relatie, dan kunnen jullie jezelf heel veel tijd en verdriet besparen.

En natuurlijk is de naam ‘sugar daddy’ ontstaan met een andere betekenis. Het gaat meer om dames die een oudere man hebben met geld. Iemand die financieel stabiel is en alle soorten cadeautjes voor haar koopt. En in ruil daarvoor krijgt hij meestal seksuele bevrediging. Alle emoties uitgesloten. De kans dat de relatie op zo’n manier werkt is veel groter. Maar niets is onmogelijk.

Zolang niemand misbruikt maakt van de ander en beide mensen instemmen met wat voor soort relatie het gaat worden is er geen vuiltje aan de lucht. Iedereen is dan blij. En dan kan sugar daddy ook in de letterlijke vorm tot uiting komen.

Ben jij opzoek naar een sugar daddy of sugar baby? Er zijn inmiddels datingsites van Nederlandse bodem die hier gespecialiseerd in zijn, zoals bijvoorbeeld SuikerArrangement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *