Daten in Nederland voor beginners, ook voor jou

daten in nederland Daten in Nederland, misschien kijk jij met heimwee uit naar de tijd toen een afspraakje gewoon nog een afspraakje heette, en nog niemand had gehoord van het woord daten. In je prille tienertijd leek verkering krijgen soms wel onmogelijk, maar tegelijk verliep alles zo gewoon en natuurlijk. Een blik van verstandhouding was voldoende om met een meisje een gesprek te beginnen. Wie niet zo’n durver was, schreef gewoon een klein briefje dat vervolgens opgevouwen werd en onder de schoolbanken door werd gegeven tot het bij je toekomstige geliefde terechtkwam. Je waagde het er gewoon op. Een nee heb je natuurlijk wel eens, maar een ja kun je krijgen. Zeker voor de wat oudere generatie waren dit boeiende tijden. Het woord daten bestond nog niet, maar in feite deden we net hetzelfde. Daten is namelijk niet anders dan samen een afspraakje hebben en een gezellige avond beleven.

Hedendaags daten in Nederland

We hoeven je uiteraard niet te vertellen dat het hedendaags daten in Nederland al jaren is ingeburgerd. Voor de meeste mensen is het woord daten gemeengoed geworden en hoeven we het dus niet meer uit te leggen. De meeste mensen weten dus wel degelijk wat daten is. Sommigen hebben de indruk dat het woord wat meer inhoudt dan gewoon een afspraakje met iemand hebben of scoren, maar er is echt niets meer aan de hand. Een eerste tip voor dating is dus vooral je niet uit het lood laten slagen door de term dating. Gewoon jezelf blijven is dus de allereerste boodschap voor beginnende daters.

Daten is het leukst wanneer je gewoon jezelf blijft.

Het doel van daten is een leuke avond te beleven met iemand die je leuk vindt en die je potentiële levenspartner kan worden. Natuurlijk vind je dit spannend. Het zou maar vreemd zijn wanneer dit niet het geval zou zijn. Uiteraard kijk je uit naar de avond van je afspraakje. Wanneer je dit te spannend begint te vinden en je er een beetje te veel naar uitkijkt, dan loop je kans om je gespannen of zenuwachtig te voelen in plaats van met positieve gevoelens naar een spannende gebeurtenis toe te leven. Wanneer dit bij jou het geval is, dan doe je er goed aan om vooral jezelf te blijven. Haal eens diep adem. Probeer rustig te blijven. Benader je date alsof een praatje maakt met iemand die je al heel je leven kent. Blijf vooral jezelf. Je hoeft je niet te bewijzen of beter voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Hou vooral in het achterhoofd dat je in een relatie jezelf moet kunnen zijn, en dat dit zeker niet zal werken wanneer je te erg je best doet om iemand anders te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.