Daten is daten, dat geldt voor iedereen

datingsites voor gehandicaptenVertrouwen, begrip en respect. Dit zijn drie kwaliteiten die mensen zoeken in een serieuze relatie of je nu online op zoek bent naar liefde of niet.

Daten met een handicap

Er zijn enorm veel verschillende dating websites die “de formule” voor het succes van een lange relatie hebben uitgevonden. Maar wat als je gehandicapt of anders bent dan andere mensen. Moet je dan hetzelfde online daten hanteren als niet-gehandicapte personen?

Het antwoord op deze vraag is een volle ja! Alleen maar omdat je over andere kwaliteiten beschikt, betekend niet dat je geen vriendschap, liefde of wat anders online kunt vinden. Online daten kan juist datgene zijn wat je er toe aanzet om je ware liefde te vinden, mits je eerlijk en ruimdenkend bent.

Wees jezelf

Eerlijk zijn betekend niet dat je je handicap bij elk gesprek volledig hoeft te omschrijven. Je hoeft er helemaal niets over te zeggen totdat je er zelf klaar voor bent om dit te bespreken met de andere persoon. Eerlijk zijn betekend dat je eerlijk bent in het omschrijven waar je naar op zoek bent. Het betekend dat je niet anders hoeft te zijn dan je zelf bent of om jezelf op een dergelijke manier aan te prijzen terwijl je duidelijk een ander persoon bent. Dit geld voor iedereen die online aan het daten is.

Ruimdenkendheid betekend dat je open staat voor vele mogelijkheden. Misschien bestaat datgene wat je in gedachten had niet of blijkt het iets compleet anders te zijn van wat je eigenlijk wilde. Misschien is jouw droomvrouw (of man) diegene die je nooit in gedachten had; maar je weet het nooit zeker tenzij je het probeert. Hier komt vertrouwen bij kijken. Je moet jezelf en jouw beslissingen vertrouwen. Ook moet je er zeker van zijn dat de persoon met wie je praat net zo te vertrouwen is als jij en dezelfde regels als je hanteert.

Er is veel keus

Zodra je een goede vertrouwelijke vriendschap hebt opgebouwd, kan het tijd zijn om je handicap te bespreken. Sommige mensen vinden dit prima, andere mensen willen hier niet mee verder. Net zoals met andere dingen is het beter om hier duidelijk over te zijn. Wat er ook gezegd wordt, accepteer het en blijf rustig. De juiste man (of vrouw) is daar ergens voor iedereen, of je gehandicapt bent of niet. De truc is om deze mensen te vinden in de grote zee van datende mensen die constant op zoek zijn naar liefde en vriendschap in dit digitale tijdperk.

Afhankelijk van je beperking kun je natuurlijk kiezen voor een algemene datingsite zoals bijvoorbeeld Lexa of Pepper. Er zijn echter ook datingsites die speciaal gericht zijn op mensen met een handicap. Datingspecials en Vriendenvoorhetleven zijn hier goede voorbeelden van.

One comment

  • Jij hebt echt mazzel dat je een eigen winterschilder hebt, en nog wel je echtgenoot. Ik ben een klein beetje jaloers want die van mij heeft wat dit betreft twee linker handen.Grtz Mara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.