Dating op reis, is het gemakkelijker?

dating op reis makkelijkerIedereen heeft er wel eens eentje gehad: een vakantieliefde. Wanneer het ons overkomt, is de kans groot dat we ons hele leven lang aan die bijzondere persoon zullen blijven terugdenken. Wat maakt een vakantieliefde bijzonder? Waarom lijkt het zoveel makkelijker mensen te ontmoeten wanneer we op reis zijn? We proberen er voor jou in dit artikel achter te komen.

Is daten gemakkelijker op reis?

Sowieso zijn we beter geluimd wanneer we op vakantie zijn. Een goed humeur werkt aanstekelijk en geeft ons de moed en energie om dingen te ondernemen die we anders wellicht niet zouden ondernemen. Is de sfeer goed, dan is een nieuw contact gauw gelegd. Wanneer we in het buitenland op vakantie zijn, laten we vaak de façade waar we ons thuis wel eens achter verbergen, achterwege. Zo laten we ver van huis vlugger zien wie we werkelijk zijn, en dat werkt aantrekkelijk. Misschien zien we er op reis allemaal wel een beetje aantrekkelijker uit dan wanneer we nog thuis zijn. We hebben minder zorgen. De alledaagse stress valt van ons af. Wanneer we al deze factoren op een rijtje zetten, dan kunnen we wel degelijk stellen dat daten gemakkelijker gaat, wanneer we op vakantie zijn.

Hoe moet het verder met een vakantieliefde?

Wanneer we aan het daten zijn tijdens onze vakantie, dan lijkt alles wel rozengeur en maneschijn. Het klikt met de man of vrouw die we hebben leren kennen. De tijd gaat snel. Je beleeft samen een fijne tijd, en net omdat alles zo voorspoedig verloopt, gaat de tijd veel vlugger voorbij dan we zelf zouden willen. Bijna ongemerkt komt het tijdstip van afscheid nemen steeds dichterbij. Tegelijk moeten we ons ook een belangrijke vraag stellen. Hoe moet het nu verder met de vakantieliefde? Ga je verder daten na de vakantie, of bleef het bij enkele heerlijke dagen of weken?

Hoe kun je na de vakantie verder daten?

Wanneer het echt klikt, en je het zeker weet dat dit wel kan blijven duren, dan is het tijd om verder plannen te maken. Of je kunt blijven daten na de vakantie is nooit zeker. Wanneer je het niet probeert, dan zal je het wellicht nooit weten. Wanneer je bij elkaar in de buurt woont, is de stap om het daten verder te zetten makkelijker gezet dan wanneer je verderaf woont. Toch zijn langeafstandsrelaties wel degelijk mogelijk. Daten is dan in de eerste plaats een zaak van goede afspraken maken en elkaar vertrouwen. Een ding is zeker: echte liefde overwint elke afstand. Je doet er dus altijd goed aan om je liefde een kans te geven en te blijven daten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.