Dating voor Dummies

dating voor dummiesSommige mensen hebben geen problemen om aan een date te geraken. Voor anderen ligt daten heel wat moeilijker. Niet iedereen legt spontaan contact met anderen. Als jij iemand bent die niet vlug uit zijn of haar schulp komt, dan kan daten iets zijn waar je zowel naar uitkijkt als een beetje bang voor bent. Misschien voel je je wel niet zo op je gemak in het gezelschap van mensen die je voor het eerst ontmoet. Tegelijk ben je wel op zoek naar zielsverwanten of iemand waar je een relatie mee kunt opbouwen. Wanneer dat het geval is, dan kan daten, of liever hoe je dat wil aanpakken, een beetje afschrikken. Uiteraard wil je het goed doen. Juist dan loop je kans dat je dingen gaat forceren. Om zulke situaties te vermijden, geven we je graag een paar tips die je kunt gebruiken bij het daten. Daarom is de titel van dit artikel ook ‘Dating voor Dummies’

Hoe natuurlijk overkomen.

Wie op zoek is naar manieren om met iemand contact te leggen of voor het eerst een gesprek aan te gaan, gaat vaak op zoek naar kant-en-klare tips en trucs. Jammer genoeg komen deze trucjes vaak niet al te natuurlijk over. De befaamde openingszinnen die vaak aangeprezen worden, zijn daar een goed voorbeeld van. Wanneer je je afvraagt of je iemand al eens eerder hebt ontmoet, wanneer dit niet zo is, dan loop je zeker het risico dat je kans meteen verkeken is. Je potentiële partner heeft dit natuurlijk al vlug door. Zulke standaardvragen komen vaak niet natuurlijk over. In het slechtste geval kom je over alsof je op relationeel vlak van geen hout pijlen weet te maken. Die indruk wil je natuurlijk niet nalaten wanneer je een oogje op iemand hebt. Je doet er goed aan om de dingen wat vlotter aan te pakken.

Hoe kom je vlot over?

Ook wie vlot wil overkomen, loopt het risico om in een paar valkuilen terecht te komen. Met andere openingszinnen zoals: ‘Welke engel is nu uit de hemel neergedaald?’ loop je ook het risico om een averechts effect te krijgen. De meeste daters houden van een natuurlijke aanpak.

Wat is de natuurlijke aanpak?

In principe komt het er op neer van gewoon jezelf te blijven. Wanneer jij iemand van weinig woorden bent, dan is de kans groot dat de persoon waar jij helemaal weg van bent, dit ook is. Daarom is het goed om in het achterhoofd te houden dat een stilte meer kan zeggen dan 1000 woorden. Soms is het goed om samen te kunnen genieten van deze rust en daarin jezelf terug te vinden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.