Wat te dragen op een date?

kleding dragen tijdens dateHet is je gelukt. Je had die ene al langer op het oog en nu is het zo ver. Je hebt een eerste date te pakken met iemand je hart heeft gestolen, en nu wil je er het beste van maken. Natuurlijk wil je er op je afspraakje zo goed mogelijk uitzien. Uiteraard wil je indruk maken. Kleren maken de man, zo luidt het spreekwoord, en als we eerlijk zijn, kunnen we niet anders dan er aan toe te voegen dat dit ook voor de vrouwen onder ons geldt. Maar wat draag je nu het best op een date? Dat hangt een beetje af van de omstandigheden.

Kledingtips voor mannen

Hoewel er in het algemeen wel eens gezegd wordt dat mannen niet zoveel aandacht besteden aan hun uiterlijk, toch weten we wel zeker dat iedere man er piekfijn wil uitzien op zijn eerste date. Wat je aantrekt op je eerste afspraakje heeft niet alleen te maken met de plaats waar je afgesproken hebt om elkaar te ontmoeten. Wat je draagt op een date is ook afhankelijk van je persoonlijkheid en ook van de persoon waarmee je afgesproken hebt. Wanneer je afspreekt in een café zul je waarschijnlijk iets anders dragen dan wanneer je je date hebt gepland in een sjiek restaurant. Wie op café gaat, kan gerust komen opdagen in een jeans en een T-shirt. Wanneer je op restaurant gaat, liggen de zaken toch wat anders. Vele mannen zullen meteen aan een maatpak denken, maar met grote waarschijnlijkheid voelen de meeste mannen zich hierin niet bepaald thuis. Op een date is het belangrijk dat je jezelf blijft en tegelijk gepast gekleed gaat voor de gelegenheid. Wanneer je je niet lekker voelt in een maatpak, dan draag je toch iets anders. Zo eenvoudig kan het zijn! Een modieuze jeans en een goed gestreken hemd, gecombineerd met je goed humeur zijn meer dan waarschijnlijk genoeg om de indruk na te laten die jij in gedachten had.

Kledingtips voor vrouwen

Er wordt altijd vanuit gegaan dat vrouwen veel beter weten dan mannen wat te dragen op een date. Toch zijn er dames voor wie dit een even groot dilemma met zich mee kan brengen dan voor mannen. Je ziet het al gebeuren. Je spendeert uren voor de spiegel en in de kleerkast, en je hebt nog altijd geen geschikte outfit of jurk gevonden om te dragen op je date. Ook hier geldt dezelfde regel als bij mannen: blijf vooral bij je zelf. Ben je een jeans en t-shirt type, dan is daar niks mis mee. Draag je liever een jurk, dan draag je je favoriete jurk. Word je uitgenodigd om deel te nemen aan een chique aangelegenheid, dan pas je daar je kledingstijl aan aan. Maar, het is nooit de bedoeling om jezelf te verliezen in kleding waar je je niet goed in voelt, want dan loop je de kans dat je date in het water valt, omdat je niet natuurlijk overkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.