Drankje bij je thuis?

laatste kopje koffie voor het avontuurNadat de rekening is betaald, je het restaurant uit loopt en je date thuis afzet ontstaat er altijd een spannend moment. Moet ik het vragen of zal zij het vragen? Dan vallen de verlossende woorden. “Kom je even mee naar boven voor een kopje koffie?” Die simpele woorden impliceren een spannende nacht, of toch niet?

Uit het LoveGeist onderzoek van datingsite Lexa blijkt dat meer dan de helft van de singles die met een date een hapje gaat eten of drinken deze mee naar huis neemt om langer met elkaar door te kunnen praten (51%). Een groot deel van de ondervraagden denkt dat een uitnodiging naar huis, impliceert dat het om seks draait (41%). En slechts een klein percentage (8%) vraagt een date mee naar huis om hun huis te laten zien omdat dit onderdeel is van wie ze zijn.

Hoeveel van de singels die uitgenodigd worden voor een “onschuldig” laatste drankje gaan daar ook werkelijk op in? Dat blijkt behoorlijk veel te zijn. Ongeveer 82% van de ondervraagde gaat mee wanneer een date leuk genoeg is.

Van de singles die hun date mee naar huis nemen heeft het grootste gedeelte niet eerst opgeruimd, verschoond of zet de kaarsen aan. Je krijgt het simpelweg zoals het is.

LoveGeist

LoveGeist is een jaarlijks terugkerend Europees referentie-onderzoek naar singles en dating dat maandelijks wordt uitgebreid met nieuwe resultaten. In opdracht van Meetic, waar Lexa.nl onderdeel van is, deed TNS online onderzoek onder 10.561 single mannen en vrouwen in Nederland (1.502), Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en Noorwegen. Het ging hierbij om mensen die op dat moment geen vaste relatie hadden, ongeacht hun burgerlijke staat. Gegevens werden gewogen om de samenstelling van singles in Nederland te weerspiegelen met betrekking tot leeftijd en geslacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *