Hoe lang voordat ik op de eerste date moet?

eerste date zo snel mogelijkHet heeft geen zin om eindeloos met iemand te communiceren of uren/ dagen telefonisch te praten, als je dat ook face-2-face kunt doen om uit te vinden of jullie bij elkaar passen. Daarom moet je zo snel mogelijk op een date met iemand waarin je geïnteresseerd bent. Met andere woorden, binnen 2 weken na het eerste gesprek. Dit heeft verschillende voordelen:

Verdoe je tijd niet

Ten eerste voorkom je dat je jouw tijd verspilt op iemand met wie je helemaal niks gemeen hebt. Laten we zeggen dat je dagen of zelfs weken online communiceert, dus niet persoonlijk; je elkaar eindelijk ontmoet, en – woops! – er is niets gemeen tussen jullie. Dan heb je een band met deze persoon opgebouwd, denkende dat je eerste date zou uitmonden in vuurwerk, omdat het heen en weer chatten leuk het was. In plaats daarvan was de persoon teleurstellend, en je realiseert je nu dat je niet erg geïnteresseerd bent in deze “leuke gast”. Next!

Trouwens, wie is die persoon?

Een andere reden waarom te veel communicatie voor een eerste date slecht is, is omdat je niet echt weet met wie je communiceert – is deze persoon echt wie hij zegt dat hij is? Misschien heb je de laatste tijd van de term “catfish” gehoord. De definitie van een catfish is iemand die zich online anders beschrijft maar helemaal anders is in het echte leven.

Voorbeelden van catfish zijn mannen of vrouwen die zich voordoen als mannen, of mannen die zich voordoen als vrouwen, die proberen iemand van hetzelfde geslacht aan te trekken, maar zonder eerlijk te zijn over hun eigen geslacht of seksuele geaardheid. Sommige zijn het geslacht dat ze zeggen dat ze zijn, maar stelen andere mensen sociale media foto’s, en gebruiken die voor hunzelf.

Andere voorbeelden van catfish zijn buitenlandse mannen in ontwikkelingslanden die de hele dag op een internetcafe zitten. Ze doen alsof ze het soort persoon zijn die iemand zoekt en op een of andere kwetsbare mensen (vaak oudere mensen) van honderden en soms duizenden euros bestelen, met behulp van emotionele en romantische manipulatie.

Hopelijk ontmoet je nooit een catfish. Maar de beste manier om deze val te bestrijden is om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk je nieuwe potentiële liefdesbelang in persoon ontmoet. De catfish zal namelijk nooit iemand in het echte leven willen ontmoeten, want dan valt zijn vermomming.

Pas op voor excuses

Als je meer dan één keer hebt geprobeerd om je date te ontmoeten, en de excuses lijken te blijven komen, geef gewoon op. Hij of zij is of een catfish, of gewoon niet geïnteresseerd in het starten van een relatie.

Je bent vrij om verder te gaan!

Op naar de volgende date!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *