Hoe haal je je partner over om te swingen?

overhalen om te swingenSwingen (of in het Nederlands gezegd ‘partnerruil’) kan voor sommige mensen erg spannend zijn. Soms ben je in een relatie en je denkt er al enige tijd over om te swingen. Swingen is het bed delen met een of meerdere mensen buiten je relatie maar dan wel met toestemming van je partner of soms zelfs samen met je partner. Je kunt dan wel snappen waarom zoveel mensen het idee van swingen alleen al heel interessant vinden. Maar hoe zit het ermee wanneer slechts een persoon uit de relatie denkt aan swingen? Hoe kan je je partner overhalen om over te gaan tot de daad?

Interesse wekken bij je partner

Je moet namelijk eerst te weten komen hoe je partner hierover denkt. Dat kun je gedekt doen op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld ervaringen van anderen delen met je partner of iets anders over swingen hardop lezen om de reactie van je partner te zien. Langzamerhand kun je het opbouwen tot een serieus gesprek over het swingen. Vraag je partner of die weet wat swingen is. Zo niet, leg het dan uit. Vertel over vrienden of collega’s van je die weleens naar een club gaan om te swingen of vertel dat ze een vriendenkring hebben met wie ze onderling swingen.

Aan de hand van de reactie van je partner kun je dan aflezen hoe die over swingen denkt. Maar uiteindelijk zal je vroeg of laat wel concreet de vraag moeten stellen: “wil je eens proberen om te swingen?” Lees samen veel hierover. Vooral verhalen van anderen op het internet kunnen een goede motivatie zijn. Of ga samen gewoon lekker op een avontuur bij een swingersclub om te kijken hoe het allemaal verloopt. Uiteraard kan je ook gewoon via het internet op zoek via een Swingers datingsite.

Swingen een gevoelig onderwerp

Het swingen blijft natuurlijk een gevoelig onderwerp want, jammer genoeg, als je partner daar niets van wilt zul je je daarbij moeten neerleggen. In dit soort gevallen gaan mensen meestal vreemd om zo toch een beetje van de swinger-ervaring te hebben.

Maar als je partner wel instemt, is het een heel ander verhaal. Het hangt dan helemaal van jullie af waar, met wie en hoeveel mensen zullen meedoen eraan. Stellen die beginnen te swingen doen het meestal met vertrouwde vrienden onderling. Als je je eenmaal op je gemak voelt om intiem te zijn met een vreemde, dan kun je naar een swingers site, swingersclub of naar swinger feestjes. Het volgende is natuurlijk de plek. Behalve dat je met een vertrouwde groep vrienden kunt swingen, is het swingen ook mogelijk met andere stellen die dat online zoeken. Je kunt dan afspreken met een stel en het thuis of een kamertje huren waar je het kunt doen. De hoeveelheid mensen die hieraan zullen deelnemen hangt ook van jullie af. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd” toch?

Zo zijn er dus verschillende varianten van dingen die je kunt doen als jij en je partner eenmaal besluiten te swingen. Er zijn verschillende websites waar je opzoek kunt gaan naar anderen die willen swingen. Je kunt ook kiezen voor een vaste seksrelatie met een ander stel of juist eenmalig, voor een avondje.

Kijk dus hoe je partner erover denkt, vertel mooie verhalen over swingen, lees anderen hun ervaringen met swingen, ga op de verkenningstour en als je geluk hebt stemt je wederhelft in.

Neem een kijkje op SDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *