Is swingen de nieuwe norm van een relatie?

swingen goed voor je relatieSwingen lijkt op een nieuwe seksuele trend. Maar dat is het helemaal niet. Swingen is net zo oud als de mensheid maar het werd jaren terug in geheim gedaan op geheime locaties. Nu is het veel openlijker en het lijkt soms zelfs veel acceptabeler in de samenleving te zijn. En toch praten mensen niet vaak hierover, ook al willen ze stiekem wel swingen. Ook zien we dat steeds meer partners overgaan tot het swingen. Dus niet alleen de populariteit neemt toe, maar ook de welwillendheid en bereidheid om het daadwerkelijk te doen.

De vraag die bij velen naar voren komt is het volgende: “waarom willen mensen die in een relatie zijn swingen als ze elkaar hebben?” Dat lijkt toch gek? Of misschien juist niet. Heel vaak gaan koppels uit elkaar als gevolg van vreemdgaan. Als een stel nu vrijwillig ervoor kiest dat beide partners seks mogen bedrijven met een ander, dan is er geen reden tot uitlopen. Wordt een bed relatie met steeds eenzelfde partner dan saai? Werken de relaties van swingers daarom veel beter?

Relaties hebben tal van problemen maar vooral het vertrouwen in relaties is een grote issue. Bij swingers neemt dat vertrouwen juist toe omdat het niet onder de noemer van vreemdgaan staat en stellen kunnen hier openlijk hun gevoelens en fantasieën, naar elkaar toe en naar anderen, uiten. Dat kan zorgen voor een veel hechtere band tussen couples.

Blijft de vlam van de relatie branden bij swingers?

Swingers zijn het ermee eens: swingen zorgt ervoor dat je kunt experimenteren met anderen. Je kunt leren wat je in je eigen (bed) relatie niet te weten zou komen. Ook leer je soms dingen van jezelf erbij; dingen waarvan je niet wist dat je het leuk vond of dingen waarvan je niet wist dat je het zo moest doen. Ook kan je van de andere persoon leren wat een partner eventueel zou stimuleren in bed. Het gevolg? Swingers leren en experimenteren steeds meer op het gebied van seksualiteit. Ze leren steeds nieuwe dingen bij en passen dat toe met hun eigen partner die hier erg tevreden over zijn. En niets is zo bevredigend als wanneer de seks in je relatie goed is.

Dus, leidt swingen tot een betere relatie? Wanneer de seks en het vertrouwen in een relatie goed zijn, zullen vele andere factoren in een relatie de goede kant opgaan. En als niets anders misloopt kan dit resulteren in een langer durende relatie waar de partners zeker nog die hete vlam kunnen aanhouden.

Als zoiets als swingen kan resulteren in langdurende relaties waar stellen openlijker naar elkaar toe zijn en waar het vertrouwen veel beter is en de band tussen partners steker wordt, waarbij ze beiden happier zijn, dan zal swingen voor degene bij wie het werkt wel de norm kunnen zijn voor de relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *