Online daten, je date voor het eerst in het echt ontmoeten

online daten en je eerste dateNu online daten wel voor altijd lijkt ingeburgerd te zijn, lijkt niets zo makkelijk als een date te vinden. Het grote voordeel van online daten is dat het eenvoudig is om met iemand in contact te komen, en dat je van op een afstand de tijd kunt nemen om elkaar te leren kennen. Zo kun je een contact of een potentiële relatie stapsgewijs opbouwen. Op die manier hou je niet alleen rekening met je eigen tempo, maar ook met het tempo van de potentiële nieuwe partner. Wanneer de tijd rijp is kunnen jullie dan gezamenlijk beslissen om elkaar in het echt te ontmoeten. Voor een aantal daters betekent dit dat ze hun comfortzone, wat het internet toch voor vele mensen geworden is, dienen te verlaten. Ze zullen hun online date voor het eerst ontmoeten. Voor vele daters is dat iets waar ze naar uitkijken. Voor anderen zorgt het eerder voor nervositeit en spanningen. Wat als de hooggespannen verwachtingen niet uitkomen?

Online daten, komen de verwachtingen uit?

Het is duidelijk dat de meeste mensen die met elkaar afspreken na een bepaalde periode van online daten daar een goed gevoel bij hebben. Voor sommige mensen voelt het net aan of ze elkaar al jaren kennen. In vele gevallen wordt dat elan ook verdergezet wanneer ze elkaar in het echt ontmoeten. De draad wordt dan gewoon opgenomen waar men online gebleven was. In dit geval is er echt geen vuiltje aan de lucht, en zul je alleen maar blij zijn dat je de stap genomen hebt om elkaar in het echt te ontmoeten. Maar het kan ook anders lopen.

Wat als het anders loopt dan je verwacht had

In de meeste gevallen klikt het wanneer mensen elkaar in het echt ontmoeten en dat eerder online ook al het geval was. De eerste voorwaarde hiervoor is dat je zo eerlijk mogelijk met elkaar omgaat. Zo creëer je geen valse verwachtingen en loopt je date niet op een sisser uit. Toch kan het in het echt soms mislopen zonder dat een van beide partijen daar iets aan kunnen doen. Wanneer je date er in het echt toch wat anders uitziet dan je verwacht had, probeer dan in ieder geval het goed gevoel vast te houden dat je had tijdens het online contact of het chatten. Wanneer het gesprek nadien goed verloopt, dan heb je er in ieder geval een vriend of vriendin bij. Nadien zul je meer dan waarschijnlijk merken dat het uiterlijk van iemand toch minder belangrijk was dan je eerst gedacht had, en kun je toch verder aan je relatie bouwen.

Wat als het helemaal misloopt?

Het komt niet veel voor: een date die misloopt nadat je toch een lange tijd online contact hebt gehad. Wanneer je echt een ongemakkelijk gevoel bij iemand krijgt, zorg er dan voor dat je op tijd weg kunt komen. Zorg er daarom altijd voor dat je iemand kunt contacteren om je bijvoorbeeld op te halen of dat je iemand jou laat contacteren tijdens de date. Dit kun je voorbereiden door bijvoorbeeld je contactgegevens door te geven aan een goede vriend of vertrouwenspersoon, voor dat je op date gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.