Online dating voor senioren

dating voor ouderenEr wordt minder over gesproken maar het gebeurd wel vaker dan je denkt; dating onder senioren of 50 plussers. In deze groep senioren zitten heel wat mensen die weleens weer op een date willen. Soms zijn deze mensen niet bekwaam met het gemak van online dating en soms voelen ze zich niet comfortabel met het idee dat ze iemand virtueel moeten ontmoeten. Dit staat in contrast met de oudere traditie van ‘meeting in person’.

Tegenwoordig zien mensen af van deze traditie omdat online daten veel makkelijker is. Je kunt van huis uit zoeken naar iemand die jou matched. Ook worden er filters gebruikt waardoor je makkelijker mensen kunt vinden met dezelfde interesses, dezelfde leeftijd en misschien zelfs in dezelfde omgeving zijn. Tegenwoordig zijn 1 op de 5 relaties een product van internet dating. Sowhynot?

Waarom moet je het wel proberen als senior?

Je zult op een datingsite vaak categorieën zien die het makkelijker maken om te komen bij dat wat je zoekt. Zo zie je regelmatig ook de categorie voor dating onder senioren. Er zijn hier mensen voor verschillende redenen. Sommige zoeken gewoon een leuke datingpartner voor casual dates, anderen zoeken een seks-relatie en weer anderen zoeken naar een serieuze partner met wie zij eventueel de rest van hun leven mee kunnen doorbrengen.

Wat de rede ook mag zijn, degene die jij zoekt kan wellicht daar buiten zijn. Die ene echte die zoekt naar jou. Er zijn miljoenen geregistreerde senioren die online staan en opzoek zijn naar een date. Online dating is ook iets alledaags dus geen reden om terughoudend te zijn. Neem daarom eens een kijkje op 50plusmatch.

Wat moet je niet doen als senior?

Heel vaak komen senioren op online datingsites nadat zij heel lang geen partner hebben kunnen vinden, na een echtscheiding of na overlijden van hun vorige partner. Deze senioren willen dan ook een nieuw begin; een frisse start. Het laatste wat mensen willen bij online daten is luisteren naar jouw emotionele bagage. Dit kan al heel wat zijn als je een senior bent. Maar laat dit achterwege!

Wat moet je wel doen?

Als je succesvol wilt zijn in het zoeken naar een partner moet je enkele dingen doen:

  • Een profiel aanmaken die aantrekkelijk is. Een blinkende foto en een pakkende bio. Zet ook je interesses erbij. Dit maakt dat je makkelijker een match kunt vinden.
  • Ga door alle mis-matches en zoek leuke mensen. Net hoe je een match kunt vinden kun je heel snel ook een mis-match vinden. Maar laat dit jou niet demotiveren.
  • Vermeld er duidelijk bij waar je opzoek naar bent (casual dating, seks of een echte relatie). Dit kan teleurstellingen voorkomen een helpt jou ook bij het vinden van de juiste match.
    Wees spontaan.

Met het aantal senioren dat gebruikt maakt van online dating kun je dus heel snel een match vinden. Het bespaart je geld (bij de gratis datingsites), het bespaart je tijd en het is nog altijd veel makkelijker omdat je keuze in een keer heel groot is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.