Online zoeken naar de liefde

vind je liefde via een datingsiteIn de afgelopen tien jaar zijn online dating sites blijven groeien in zowel het aantal lidmaatschappen als de vraag ernaar,aangezien meer en meer mensen hier voor het eerst vinden wat ze ‘de ware liefde’ noemen. Nu sociale media meer dan 2 miljard gebruikers heeft, wordt onze wereld steeds meer open en benaderbaar.

Wanneer we een gezicht aan een naam koppelen, is het vergelijkbaar met het voor de eerste keer schrijven van een artikel dat online gaat. Mensen die je meningen lezen zullen weten waar ze contact met je kunnen opnemen en hoe je te bekritiseren. Vaak wordt dit openlijk gedaan en voor iedereen te zien, in de vorm van een tweet of een post op Facebook.

Maar bij het zoeken naar iemand om lief te hebben zouden we een beetje voorzichtig moeten zijn en wegblijven van intieme zaken in leven tot je een kans hebt elkaar te ontmoeten en je je eigen intuïtie kunt gebruiken met betrekking tot deze dingen. Iemand face-to-face ontmoeten waar je al een romantisch gesprek mee hebt gehad klinkt vreemd, maar het gebeurt met de dag meer.

Er zijn een aantal fascinerende verhalen over geliefden, die elkaar voor het eerst hebben ontmoet via een dating site waar ze beiden vooraf voor hebben betaald. Sommigen raken verslaafd aan de achtervolging en zodra ze de persoon ontmoeten en een diner of twee samen hebben gehad, eindigt één van hen de nieuwe relatie om opnieuw te beginnen en elders te kijken.

Sommige verhalen van stellen die gedurende een jaar of twee sms’jes en foto’s naar elkaar verzonden,lijken wel sprookjes te zijn waar men films over heeft gemaakt. Door het opbouwen van een bepaald beeld van een persoon, als gevolg van deze maandenlange communicatie, wordt de mogelijkheid van echte romantiek steeds reëler.

Als romantische gesprekken online al worden gevoerd, dan is de kans dat twee mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten elkaar ook begrijpen een stuk groter. Er is echter nooit een garantie en er zijn ook veel trieste verhalen,over dates die vreselijk mis zijn gegaan terwijl er eigenlijk heel veel potentie aanwezig was.

Het niet-bedreigende karakter van een klein berichtje tussen twee potentiële geliefden klinkt onschuldig genoeg. Maar er zijn veel verhalen de afgelopen tien jaar opgedoken, die ons vertellen hoe het mis ging. Variërend van ID diefstal tot gebroken beloftes, de lijst is eindeloos.

Het beste advies is om voorzichtig te zijn aangezien je nooit zeker weet met wie je eigenlijk communiceert. Zelfs als er een mooie foto op het profiel te zien is, zou het allemaal een scam kunnen zijn en je weet pas echt de waarheid wanneer je de persoon in kwestie ontmoet. De date moet ook niet te snel ingepland worden, zodat alle benodigde informatie die nodig is om een goede keuze te maken wederzijds gegeven kan worden.

Als je elkaar eindelijk ontmoet zou er inmiddels een hoop begrip tussen jullie beiden moeten zijn, zodat de basics allemaal al zijn behandeld. De persoon in het echt ontmoeten en in staat zijn in hun ogen te kijken wanneer je met hem of haar praat, is compleet anders dan online communiceren, want je onderbuikgevoel is veel beter aanwezig en al je zintuigen werken mee om ervoor te zorgen dat de beslissing die je maakt de juiste is.

Kortom, wees alert met online daten, maar laat je zeker niet afschrikken! Uiteindelijk zijn er veel en veel meer succesverhalen, dan dates die in ellende zijn afgelopen. Bescherm jezelf goed en wees zorgvuldig met je gegevens, dan komt het allemaal toch nog goed. Opzoek naar een datingsite die je veiligheid hoog in het vaandel heeft staan? Probeer dan eens Match4me (speciaal voor hoger opgeleiden) en Pepper (meer algemene, maar wel zeer interactieve datingsite).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *