Serieuze daters op een datingsite?

serieuze datersHoe weet je wanneer iemand echt serieus is op een datingsite? Veel mensen hebben het idee dat het moeilijk is mensen op een datingsite te vertrouwen. En dat moeilijk betrouwbaar is in die zin dat je nooit echt weet wanneer je iemand ontmoet die uiteraard ook serieus is of die op z’n minst hetzelfde zoekt als jij. In veel gevallen worden datingsite gecontroleerd en de gebruikers worden gemonitord door administrators van de website.

Het blijft echter wel het internet en je kunt niet bij mensen langs gaan en dan pas goedkeuren voor een datingsite. Daarom gebeurt het toch regelmatig dat een profiel niet echt is. Dit alles kan irritatie en ongemak opwekken bij mensen die wel daar zijn voor een serieuze date. Tijdverlies of tijdverspil, dat maakt allemaal niet uit; het is niet prettig! Maar de vraag is dan: hoe weet je dan wanneer iemand serieus is op een gratis datingsite? Waarop moet je letten?

1 Ga in de eerste instantie na als de persoon die achter het profiel schuilt wel echt is. Je kunt kijken naar foto’s en informatie. Hoe minder informatie en hoe nepper de foto’s des te groter de kans dat het profiel ook nep is. Sommige mensen gebruiken foto’s van Google of soms van een dier, een mooie bloem etc. En de informatie in hun bio helpt ook niet veel. Dit kan je eerste “red flag zijn”. Maar oordeel niet te vroeg; sommige mensen willen gewoon niet veel kwijt in de digitale wereld.

2 Breng conversaties op gang. Zorg ervoor dat je de persoon vraagt naar interesses of zijn/haar dagelijks leven. Het is niet de bedoeling dat je een journalist wordt en de persoon overrompeld met vragen. Je wilt gewoon weten als de persoon daar is om mensen te leren kennen of gewoon voor “een date voor een avond”.

3 Vraag de persoon te ontmoeten. Als je eenmaal comfortabel genoeg bent om op een date te gaan, dan kun je een ontmoeting regelen. Zoek een plek waar er genoeg mensen zijn maar met een leuke sfeer. Als de persoon aandringt op een rustige plek of misschien zelfs naar een hotel; dan wijst het in de richting van een one-night-stand. Trouwens, je gaat niet naar een verlaten plek met iemand die je voor het eerst zal ontmoeten!

4 Kijk waar de persoon over praat op de date. Praat die over diepzinnige dingen zoals gevoelens, ervaringen, het leven EN wilt de persoon alles van jou weten? Dan kan een goed teken zijn. De persoon is geïnteresseerd in jou. Maar het maken van schuine grappen en steeds schuine opmerkingen of als de persoon jou overrompeld met complimentjes over je uiterlijk, dan moet je opletten. Maar ook daar moet je je niet vergissen want sommige mensen maken gewoon een slechte eerste indruk. Kan gebeuren.

Met 4 punten waar je op kunt letten moet je al stukken dichterbij zijn voor het ontdekken als iemand wel of niet serieus is. Je bent nu klaar om je aan te melden bij een datingsite. En de rest is up to you guys.

Interesseert de persoon je niet meer na de 10e date? Dan hoeft het niet te zijn dat hij/zij niet serieus was maar jullie hebben meer van elkaar gezien en elkaar beter leren kennen. Maar dat is een ander verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.